Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Επίσκεψη της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Δήμο Αντιρρίου

Το Σάββατο 28 Αυγούστου το βράδυ αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών επισκέφθηκε το Μολύκρειο, την Μακίνεια και το Αντίρριο, δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αντιρρίου. Συμμετείχαν οι Κώστας Καρακώστας (δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου), Νίκος Κωστογιάννης (δημοτικός σύμβουλος Αποδοτίας), Λάζαρος Ευθυμιόπουλος, Χρήστος Μπουτόπουλος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Δούρος, Δέσποινα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Κρίτσας και Νίκος Σερεμέτης. Ειδικά στο Αντίρριο στην παρέα μας προστέθηκε και ο ηθοποιός Χρήστος Καλαβρούζος.
Στις τέσσερις ώρες της περιοδείας η συζήτηση με τους κατοίκους περιστράφηκε, στα νέα σαφώς πιο δύσκολα δεδομένα που δημιουργούνται με τον Καλλικράτη αλλά και στα ειδικά ζητήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας του πρώην δήμου Αντιρρίου. Η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης, το ΣΧΟΟΑΠ (σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) του Αντιρρίου και το Ρυθμιστικό σχέδιο της Πάτρας, η αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων, η οικονομική πολιτική της Γέφυρας και το οικονομικό φράγμα που έχει στήσει ανάμεσα σε εμάς και την Αχαΐα, η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του δήμου που με την ολοκλήρωση της Παραϊόνιας Οδού θα απέχει 20 λεπτά από το Αγρίνιο και άλλα μικρότερα αλλά όχι λιγότερο ουσιαστικά ζητήματα κυριάρχησαν στις συζητήσεις. Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες από τους ίδιους τους κατοίκους αλλά και τους εκπροσώπους της Κίνησης. Περισσότερα στο προεκλογικό πρόγραμμα της Κίνησης.
Δεν έλειψε βέβαια η ανησυχία και η κριτική στο δήμο Ναυπάκτου και τον κ. Παπαθανάση. Με το υπέρογκο χρέος των πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ, εξανεμίζει το όποιο πλεόνασμα έχει αυτή τη στιγμή ο δήμος Αντιρρίου και χρεώνει κάθε οικογένεια του δήμου Ναυπακτίας με 1000 ευρώ. Κι όλα αυτά στην εποχή της τρόικας και του μνημονίου. Αυτό στο οποίο όλοι συμφωνήσαμε είναι το ότι είναι άμεση ανάγκη η αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση του νέου δήμου Ναυπακτίας. Να ξεφύγουμε από τους «εργολάβους» της πολιτικής με τα ρουσφέτια και τις χαιρετούρες που σε χτυπάνε φιλικά στην πλάτη στα πανηγύρια μέχρι να κλέψουν την ψήφο.
Στη συζήτηση αναδείχθηκε και η διάθεση πολλών να συνεισφέρουν στη θετική πορεία της Κίνησης στο επόμενο διάστημα.
Θα συνεχίσουμε το βράδυ της Δευτέρας με επισκέψεις σε διαμερίσματα του δήμου Χάλκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου