Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την ΑΙΤΩΛΙΚΗ και τον προεκλογικό αγώνα

Ακολουθούν 3 έγγραφα σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την Αιτωλική.
Διαβάστε τα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Πρώτο έγγραφο η κλήση για "απολογία"...

ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Προς
κ. Νταουσάνη
κ. Κονίδα
κ. Καρακώστα


Θέμα: Παροχή στοιχείων αναφορικά με καταγγελίες σας κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.

Σας γνωρίζουμε ότι στη συνεδρίαση του δ.σ. της εταιρείας μας της 6ης Σεπτεμβρίου 2010 συζητήθηκε το θέμα των καταγγελιών που κάνατε κατά του διευθύνοντος συμβούλου κ. Μπουλε στις 31-8-2010 στο δημοτικό σας συμβούλιο.
Με απόφασή του το Διοικητικό μας συμβούλιο αποφάσισε να σας καλέσει να υποβάλλετε πλήρη στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να αποδεικνύουν τις καταγγελίες σας.
Για την κατάθεση των σχετικών στοιχείων έχει οριστεί ειδική συνεδρίαση του δ.σ. την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 18.00 στα γραφεία της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, στην οποία παρακαλείστε να παραβρεθείτε.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Με τιμή


Μιχαλόπουλος Χαράλαμπος
Ακολουθεί η γραπτή απάντηση του Κώστα Καρακώστα, επικεφαλή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Προς τον κ. Μιχαλόπουλο,
γενικό διευθυντή της «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ».

κ. Μιχαλόπουλε

Με επιστολή σας απευθύνεστε σε μένα και ζητάτε να υποβάλλω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να αποδεικνύουν τις καταγγελίες(;) που έκανα κατά του κ. Μπουλέ, στο δημοτικό συμβούλιο της Ναυπάκτου. Μάλιστα, θυμίζοντας ανακριτή, με καλείτε να καταθέσω τα στοιχεία σε ειδική συνεδρίαση του δ.σ. της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.
Νομίζω ότι παραβρισκόσαστε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία εξελίχθηκε η εν λόγω συζήτηση. Στη διάρκειά της τοποθετήθηκα, μιλώντας για την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα. Παρακολουθήσατε ότι δήλωσα «…στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας που έχουμε κατακτήσει ως κοινωνία, οφείλουμε να κάνουμε κάθε προσπάθεια, να μην την «πετσοκόβουμε» (την δημοκρατία) με τις συνήθεις προεκλογικές τακτικές…». Αναφέρθηκα στα χατίρια απέναντι σε ψηφοφόρους που οδηγούν δημοτικά έργα να ευτελίζονται σε μάντρες ιδιωτών. Σε επιλογές της προσωπικής ζωής των υποψηφίων που εκτίθενται στον προεκλογικό αγώνα. Σε ανώνυμες δημοσιεύσεις που μιλούν για υπόγειες προεκλογικές συμφωνίες του παρελθόντος με σκοπό να σπιλώσουν τους πάντες. Σε χρήμα που μοιράζεται άφθονο για την προσέλκυση ψηφοφόρων και υποψηφίων. Κάποιες από αυτές τις καταγγελίες τεκμηριώθηκαν πλήρως και με φωτογραφίες, στη συνέχεια της συνεδρίασης. Όσο για τα υπόλοιπα, είναι αυτονόητα και εκτιμώ ότι την ίδια άποψη έχει και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.
Στα πλαίσια αυτά, έβαλα και ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα. Αυτό της εμπλοκής στον προεκλογικό αγώνα της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ. Είχα την ευαισθησία να θέλω να προφυλάξω την εταιρεία της οποίας είστε γενικός διευθυντής από το θάμπωμα και τις σκιές που θα της προκαλούσε η έκθεση στην προεκλογική μάχη. Αυτή δεν είναι καταγγελία αλλά μια βαθιά πολιτική θέση την οποία ήλπιζα να συμμερίζεστε απολύτως. Σε αυτά τα πλαίσια οριοθέτησα τη δική μου προσωπική στάση. Έτσι δήλωσα πως αν κατείχα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας σας και είχα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά μου, θα παραιτούμουν χωρίς καν να περιμένω την τυπική ανακήρυξη της υποψηφιότητάς μου από το πρωτοδικείο. Όχι μόνο γιατί «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια». Αλλά και γιατί θεωρώ ότι όσοι εμπλέκονται στην άσκηση της εξουσίας πρέπει να λειτουργούν θετικά για την κοινωνία, δια του παραδείγματος της προσωπικής τους στάσης.
Το video μάλιστα στο οποίο φαίνονται οι σχετικές δηλώσεις μου, είναι αναρτημένο στο blog της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στη διεύθυνση  http://dimos-nafpaktias.blogspot.com/. Θα σας παρακαλούσα να το ξαναδείτε και να μεταφέρετε επακριβώς τα λεχθέντα στα μέλη του δ.σ. της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ.
Παρεμπιπτόντως οφείλω να πω, πως οποτεδήποτε έκανα κάποια καταγγελία, ακόμη και αυτές που αναφέρω ότι τεκμηριώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο με φωτογραφίες (μάντρες κλπ), μίλησα με πολιτικούς όρους. Στηλίτευσα πολιτική συμπεριφορά και δεν ξέπεσα σε ύφος ανακριτή. Επιπλέον δε, και εσείς και εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά το εξής. Όταν κάποιος επηρεάζει ψηφοφόρο, δεν του κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών ούτε αποδίδει Φ.Π.Α. Ακόμη κι αν κάποιος πουλάει - ερήμην σας – εκδούλευση μέσω του Leader, δεν υπογράφει πρωτόκολλο παραλαβής της ψήφου του «ευεργετηθέντος». Άρα αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι ο πολιτικός αγώνας όλων μας να έχει τέτοια χαρακτηριστικά που να μπλοκάρει τον ευτελισμό της τοπικής πολιτικής ζωής.
Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως η με ύφος ανακριτού επιστολή που υπογράψατε, δεν απευθύνεται σε μένα. Αντίθετα δυστυχώς επιβεβαιώνει τις χειρότερες προβλέψεις μου. Ότι απευχόμουν έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του δ.σ. της εταιρείας. Το ύφος της επιστολής που υπογράψατε, κάνει πρώτα και κύρια κακό στην εταιρεία. Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ βρίσκεται στη δίνη του προεκλογικού αγώνα και δεν ξέρω ποιος θα την προστατέψει. Σκεφθείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (είναι μέτοχος της εταιρείας σας) και είχαν από τότε (εδώ και μήνες) παραιτηθεί οι κ. Παπαθανάσης και κ. Μπουλές. Σήμερα η ΑΙΤΩΛΙΚΗ θα δούλευε αποκλειστικά για το leader και όχι για τις προεκλογικές εντυπώσεις.
Παρ’ όλα αυτά θα παραβρεθώ στη συνεδρίαση του δ.σ. της εταιρείας με την προϋπόθεση αυτή να είναι ανοικτή και δημόσια. Θα παραβρεθώ μάλιστα έχοντας ως στόχο (με πολιτικούς και όχι δικαστικούς όρους) να προστατευθεί η εταιρεία από το μπλέξιμο στο οποίο οδηγείται, αν συνεχίσει η περιδίνησή της στον προεκλογικό αγώνα. Έχω μάλιστα την ελπίδα ότι θα εγκαταλείψετε το εισαγγελικό ύφος απέναντί μου. Σας παρακαλώ θερμά αφήστε τον προεκλογικό αγώνα να εξελιχθεί ομαλά και συνεχίσετε να κάνετε το καλύτερο για τα συμφέροντα της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ και της τοπικής κοινωνίας.

Υ.Γ. κ. Μιχαλόπουλε η επιστολή μου απευθύνεται σε εσάς γιατί εσείς υπογράφετε την πρόσκληση που μου παραδόθηκε. Εάν η ευθύνη της σύνταξης της επιστολής δεν είναι δική σας εννοείται πως όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε αυτόν ή αυτούς που έχουν την ευθύνη. Αυτό το τονίζω γιατί δεν θα ήθελα να έχω προεκλογική αντιπαράθεση με ένα υπηρεσιακό στέλεχος της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ. Αναγκάστηκα να απευθυνθώ, κατ’ αρχήν σε εσάς, μόνο και μόνο επειδή εσείς υπογράφετε την πρόσκληση.
Επίσης θα ήθελα να έχω τα πρακτικά της συνεδρίασης του δ.σ. της εταιρείας σας κατά την οποία συζητήθηκαν τα παραπάνω. Διότι δυστυχώς στο διαδίκτυο σε επώνυμο blog αναρτήθηκαν σχόλια που αποδίδονται σε εσάς και σε μέλη του δ.σ. που δεν είναι καθόλου κόσμια ούτε τιμητικά για αυτούς που τα είπαν. Δείχνουν μάλιστα ότι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ειπώθηκε από εμένα στη συνεδρίαση του δ.σ. Ελπίζω να απέχουν τα γραφόμενα από την αλήθεια και για αυτό το λόγο σας ζητώ τα πρακτικά. Για να έχετε προσωπική άποψη σε ξεχωριστό έγγραφο, σας ενημερώνω και για το τι ακριβώς αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ως δήθεν πρακτικά του δ.σ.

Ευχαριστώ
Κώστας Καρακώστας, επικεφαλής της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Και κλείνουμε με μια "καταγραφή" των όσων ειπώθηκαν στο δ.σ. της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ.

Δεν έγιναν αποδεκτές από το δ.σ της εταιρείας οι παραιτήσεις των δημάρχων Ναυπάκτου και Πυλλήνης κ.κ.Παπαθανάση και Μπουλέ.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να κληθούν ενώπιον του συμβουλίου της εταιρείας οι κ.κ.Νταουσάνης.Κονίδας και Καρακώστας προκειμένου να δώσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τα όσα είχαν καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπάκτου για τον κ.Μπουλέ .Θυμίζουμε ότι οι τρεις είχαν κατηγορήσει τον Γ.Μπουλέ ότι χρησιμοποιεί τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προκειμένου να αποκομίσει προσωπικά οφέλη.
Μάλιστα ορίστηκε ημέρα και ώρα κατά την οποία θα πρέπει να προσέλθουν οι τρεις προκειμένου να δώσουν τις εξηγήσεις τους. Ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα ενώ μία ώρα μετά θα γίνει εκ νέου διοικητικό συμβούλιο.

Πάντως ο δήμαρχος Ναυπάκτου φέρεται αποφασισμένος και στη συνεδρίαση της Παρασκευής να επιμείνει στην παραίτησή του, αφού τόνισε ότι θα ήθελε  η προεκλογική μάχη να δοθεί από την ίδια αφετηρία.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Αντιρρίου κ.Κολοβός,ο δήμαρχος Αποδοτίας κ.Κοτρωνιάς,ο δήμαρχος Ευπαλίου  κ.Παγώνης, ο κ.Κουταβάς  ο κ.Αγγελής ο πρώην δήμαρχος Ευπαλίου κ. Τσιακούμης  και ο διευθυντής της Αιτωλικής κ.Μιχαλόπουλος.

Στις τοποθετήσεις του καθενός τώρα,η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του δημάρχου Ναυπάκτου κ.Παπαθανάση ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του εξηγώντας και τους λόγους που τον οδήγησαν σ'αυτή του την απόφαση, ακολούθησε η τοποθέτηση του δημάρχου Πυλλήνης κ.Μπουλέ που και αυτός έθεσε τον εαυτό του σε παραίτηση.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Αγγελής που ως πρόεδρος διαχείρισης του LEADER, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ''κύριοι αυτοί'' επιτίθενται κατά της εταιρείας, άνθρωποι  που βρέθηκαν μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο και χωρίς ονόματα ή άλλα στοιχεία επιτίθονταν κατά της Αιτωλικής αναπτυξιακής.
Θέση μου είπε ο κ. Αγγελής είναι με δικαστικό κλητήρα να προσέλθουν ενώπιόν μας και να μας αποδείξουν τα λεγόμενά τους.

Ο κ. Κολοβός τόνισε ότι δεν έχουν το δικαίωμα ''κάποιοι '' να μιλάνε και δεν έχουμε λόγο να απολογούμαστε σε ανθρώπους που δεν είναι υποδείγματα ευθιξίας.

Τότε παρενέβη ο κ. Παπαθανάσης που για ακόμη μια φορά τόνισε ότι θέτει την παραίτησή του, φέρνοντας ταυτόχρονα και πρόταση για ανάδειξη νέου προέδρου στο πρόσωπο του κ.Κολοβού.

Ν.Αγγελής: Ανώνυμες καταγγελίες θα πρέπει να διερευνώνται και να καλούνται ενώπιόν μας να απολογηθούν .

Θ.Κοτρωνιάς: Ας μείνει έξω από το κάδρο της τηλεόρασης η εταιρεία, λέγοντας ότι οι μέτοχοι δεν πρόκειται να αφήσουν την εταιρεία να κλείσει.

Με τη θέση να κληθούν οι τρεις ενώπιον της εταιρείας τάχθηκε και ο δήμαρχος Ευπαλίου κ.Παγώνης.
και ο κ. Αγγελής πρότεινε η εταιρεία να συνεχίσει ως έχει. Με τον ίδιο πρόεδρο και τον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο. Σ'αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Τσιακούμης θέτοντας το ερώτημα αν θα πρέπει να κάνουμε το χατήρι ή όχι σ'αυτούς που δεν έχουν τιμήσει ποτέ την εταιρεία.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Αιτωλικής κ. Μιχαλόπουλος αφού παρέθεσε το έργο που συνετελέσθη στην εταιρεία τόνισε την αγαστή σχέση που είχε με όλους,χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση,και είπε ότι δεν ανέχεται και ο ίδιος από άτομα που δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η εταιρεία να της δημιουργούν προβλήματα.Σε κείνο το σημείο ο κ. Κουταβάς απευθυνόμενος στον κ.Μπουλέ του είπε: Αυτή η ''παρέα'' δεν θέλει να σε δει δήμαρχο.

Παπαθανάσης και Μπουλές σ'αυτό το σημείο δέχονται ισχυρές πιέσεις ώστε να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους, παίρνοντας το λόγο ο κ.Μπουλές τονίζοντας ότι αν εμμείνει στη θέση του ο κ. Παπαθανάσης θα εμμείνω και' γω.

Τελικά μετά από δύο ώρες συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα όπως κληθούν να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις οι κ. Νταουσάνης-Κονίδας και Καρακώστας στην εταιρεία την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα ενώ ακολούθως στις 7 θα γίνει εκ' νέου Δ.Σ της Αιτωλικής αναπτυξιακής.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

.



1 σχόλιο:

  1. Διαγράψαμε 2 ανώνυμα συκοφαντικά σχόλια κατά συγκεκριμένου προσώπου.
    Επειδή θέλουμε τα σχόλιά σας και την συμμετοχή σας στον δημόσιο διάλογο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ανοιχτά τα σχόλια.
    Περιμένουμε τη συμμετοχή σας. Οι συκοφαντίες ας μείνουν έξω από αυτό το χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή