Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο μόνος δρόμος

του Ντίνου Γκέκα
Αν δούμε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2006, παρατηρούμε ότι ένα ποσοστό γύρο στο 35% δεν συμμετείχε στις διαδικασίες, καθώς επίσης ένα ποσοστό λίγο πάνω από 5% ψήφισε λευκό ή άκυρο.

Είναι γνωστό ότι η μη συμμετοχή στις εκλογές, τα λευκά και τα άκυρα ουσιαστικά ευνοούν τον πρώτο, μιας και δεν προσμετρούνται στο τελικό αποτέλεσμα.


Προσωπικά στις τελευταίες ευρωεκλογές είχα πάρει θέση και είχα προτείνει την μαζική αποχή ως πολιτική θέση αγανάκτησης προς όλα τα κόμματα και την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Η αλήθεια είναι ότι όντως σε εκείνες τις εκλογές η αποχή άγγιξε το 50%. Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας, τουναντίον η πολιτική κατάσταση στην χώρα μας είναι η χειρότερη μετά την μεταπολίτευση.

Η αγανάκτηση, η απογοήτευση προς τους πολιτικούς πρέπει να λάβει άλλη μορφή. Το να απέχουμε είναι καταστροφικό, μιας και ουσιαστικά ενισχύει το υπάρχον σύστημα.

Πιστεύω ακράδαντα πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια καλή αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα των τοπικών κοινωνιών. Ειδικά στην Ναυπακτία από το 2005 υπάρχει μία ανεξάρτητη ομάδα – η Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας - η οποία με την δράση της όλα αυτά τα χρόνια έχει πείσει και τον πλέον δύσπιστο για την ανιδιοτέλεια και την ικανότητά της.

Το μεγάλο ποσοστό περί του 35% που απέχει από τις εκλογές έχει ως βασικό του γνώρισμα την απαξίωση της πολιτικής λόγω απογοήτευσης. Αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα.

Να περάσουμε από την γκρίνια και τον καφενειακό σχολιασμό στην δράση. Να γίνουμε μέρος της λύσης συμμετέχοντας.

Δεν ζητάμε την ψήφο σας, θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για αλλαγή.

Θα κλείσω παραθέτοντας ένα βίντεο που βρήκα στο blog του φίλου Κώστα και το οποίο δείχνει τον δρόμο.. Πραγματικά αξίζει τον χρόνο σας..

Κρατάω τα τελευταία λόγια του κ. Τσουκαλά: « Αυτός που εκλέγεται Δήμαρχος θα πρέπει να έχεις τα εξής χαρακτηριστικά: 1. Να είναι ικανός και άξιος, 2. Να μην αποσκοπεί στο προσωπικό του συμφέρον, 3. Να μην αποσκοπεί στην δόξα της καρέκλας και στην προσωπική του ανέλιξη σε ανώτερα αξιώματα, 4. Να είναι ανεξάρτητος και να μην υπηρετεί κανένα κομματικό χώρο…»

Γκέκας Κωνσταντίνος
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ Η ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΚΥΡΟ Η ΛΕΥΚΟ !!! ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ ... ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή