Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η αποχή είναι ένας λανθασμένος τρόπος διαμαρτυρίας

του Λάζαρου Ευθυμιόπουλου

Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται είναι πολύ πιθανόν να εκπλαγούμε από την συμμετοχή των πολιτών.
Το χρονικό διάστημα μεταξύ βουλευτικών και δημοτικών εκλογών  τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν βαλθεί να μας βάλουν στο μυαλό ντε και καλά οτι είναι όλα μαύρα και πρέπει να αποδεχθούμε την μοίρα μας. Το ίδιο κλήμα καλλιεργείται και από το <<παπαγαλάκια>> σε τοπικό επίπεδο για να αποδεχτούμε μια κατάσταση στην οποία δεν συμφωνούμε. Αδιέξοδα από παντού. Όλοι είναι με τα χέρια στην τσέπη μας και διεκδικούν το μερίδιο του λέοντος.
 Έχω την αίσθηση οτι ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι στημένος στην γωνία και περιμένει την ώρα που θα μπει στο παραβάν και θα βγάλει όλη την οργή του σε αυτούς που κυριολεκτικά υποτιμούν την νοημοσύνη του. Δεν είναι κομματικό το θέμα γιατί όλων των προηγούμενων ίσως και των επομένων κυβερνήσεων ο στόχος είναι η τσέπη του πολίτη. Τώρα που η απώλεια εισοδήματος είναι  πιο έντονη και βλέπουμε οτι χρωστάμε και στο δήμο περίπου από 250 € το άτομο και θα πρέπει να τα πληρώσουμε αλλάζουν τα πράγματα και επιβάλετε να αντιδράσουμε.
 Τίποτε δεν θυμίζει προηγούμενες εκλογές και αυτό έχει να κάνει με πολλά πράγματα.
Πάρα πολλές οικογένειες των 5-6 μελών έχουν έναν ή και δύο υποψηφίους  σε κάποιο συνδυασμό από όλους. Από την άλλη μεριά οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί για να ψηφιστούν κάποιοι συνδυασμοί και κάποιοι υποψήφιοι έχουν σε πολλές περιπτώσεις ξεπεράσει το όριο του θεμιτού. Αναμένετε αυτό να λειτουργήσει θετικά ως προς την συμμετοχή αλλά δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να επηρεάσει τον αρχικό προσανατολισμό του ψηφοφόρου που πέταξε προ πολλού τις κομματικές παρωπίδες ειδικά στις δημοτικές εκλογές. Δεν θα σκεφτεί αν προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν την προτίμησή του μετά τις εκλογές ούτε θα απολογηθεί σε κανέναν χαμένο που θα ψάχνει <<πόσα από τα μετρημένα του έφαγε ο λύκος>>. Θα μπει στο παραβάν και θα αντιδράσει ψηφίζοντας αυτό που είναι σωστό. Δεν μπορεί να πηγαίνουν να ψηφίσουν μόνο αυτοί που έχουν συμφέρον  να εκλέξουν τον εκλεκτό τους για να καρπωθούν μετά τα οφέλη που του έχουν τάξει. Δεν θα τιμωρήσει απλά και μόνο ο ψηφοφόρος αυτή τη φορά αλλά θα επιλέξει συνειδητά ποιος θα υπερασπιστεί τα γενικότερα συμφέροντά του και θα πάει τον τόπο μπροστά.
Αυτοί που μέχρι τώρα απέφευγαν  να περάσουν ακόμα και έξω από το εκλογικό κέντρο είναι οι περισσότεροι γνώστες των εκλογικών παρασκηνίων και πιθανότατα γελασμένοι από πρώτο χέρι. Ίσως οι πιο πολλοί είναι  υποψήφιοι προηγουμένων εκλογικών αναμετρήσεων που πικράθηκαν όταν μπήκαν με τις καλύτερες προθέσεις και τελικά η υπόλοιπη ομάδα τους έριξε αφού πήρε τους ψήφους που έφερε, για να είναι πιο ελεγχόμενη η πλειοψηφία .
Αναμένονται ανατροπές σε βαθμό που δεν υπολογίζετε με ποσοστά. Ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει φιλότιμο και είναι καλοπροαίρετος στο κάλεσμα για κάτι καλύτερο αλλά θα τον κοροϊδέψουν μία , δύο ή και τρεις φορές . Μετά πρέπει να  περιμένουν την σειρά τους ειδικά αυτοί που τον υποτίμησαν την νοημοσύνη του και συνεχίζουν να την υποτιμούν. 


Λάζαρος Ευθυμιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου