Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πλήρωσαν στη Γέφυρα


Άλλη μια κινητοποίηση από το κίνημα “Δεν πληρώνω” πραγματοποιήθηκε στο κατάστρωμα της Γέφυρας την περασμένη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Για 4 ώρες εκατοντάδες αυτοκίνητα πέρασαν χωρίς να καταβάλουν τα τσουχτερά διόδια που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν σύντομα ακόμη πιο... τσουχτερά.
Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Κυριακής τα μέλη του Κινήματος “Δεν πληρώνω” άνοιξαν τα διόδια της Γέφυρας, στα πλαίσια της πανελλαδικής σχετικής κινητοποίησης. Οι διερχόμενοι οδηγοί αντιμετώπισαν, ως συνήθως, με επευφημίες και κορναρίσματα την ... εκδήλωση αν και η συμμετοχή στην κινητοποίηση κινήθηκε στα γνώριμα χαμηλά επίπεδα καθώς οι συγκεντρωμένοι δεν υπερέβαιναν τα 100 άτομα.
Το επόμενο ραντεβού στη Γέφυρα είναι για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και θα έχει περισσότερο τοπικό χαρακτήρα καθώς πρόκειται για την κινητοποίηση που συνδιοργανώνουν Εργατικό Κέντρο και Α’ ΕΛΜΕ και στηρίζουν αρκετοί φορείς της περιοχής, πλην Δήμου...
Αν και στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής συζητήθηκε το θέμα, δεν μπόρεσε να βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης, ώστε να μην υπάρχουν δύο επιτροπές διεκδίκησης (μια από Eργατικό Kέντρο και ΕΛΜΕ και μια από εκπροσώπους του συμβουλίου).
Όπως επισημάνθηκε απ’ το δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ, ο Δήμος τηρεί στάση αναμονής, δεν είναι ικανοποιημένος με όσα υποσχέθηκαν οι άνθρωποι της Γέφυρας στη συνάντηση που είχαν ενώ εκκρεμεί μια ακόμη συνάντηση με ανθρώπους του αρμόδιου υπουργείου.
Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του Ανδρέα Κοτσανά κατά την ίδια συνεδρίαση, η Γέφυρα αναμένεται να αυξήσει το κόμιστρο της απλής διέλευσης στα 12,90 ευρώ!

1 σχόλιο:

  1. Οι νέες τιμές που ανακοίνωσε η Γέφυρα για τις απλές διελεύσεις μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν.
    Το κίνημα μη πληρωμής αυτών των τιμών πρέπει να ισχυροποιηθεί και να μαζικοποιηθεί.
    Οι τακτικισμοί και η αναμονή δεν χωράνε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή