Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ποιος θα πληρώσει τα χρέη της ΑΝ.ΝΑ;


- Οι επιχειρηματίες της Ναυπακτίας συντονίζουν τις ενέργειές τους για να διεκδικήσουν τα λεφτά τους

Ανήσυχος είναι ο επαγγελματικός κόσμος της Ναυπάκτου για το τι θα γίνει με τα χρήματα που τους οφείλει η Αναπτυξιακή η οποία βέβαια καταργήθηκε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου πράγμα που με τόσα χρέη αποτελούσε μονόδρομο.
Την Πέμπτη συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας, όπου παρόντες ήταν και οι πρόεδροι όλων των εμπορικών και επαγγελματικών σωματείων, προκειμένου να συζητηθεί το καυτό θέμα του χρέους της ΑΝ. ΝΑ προς τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Το συνολικό χρέος της πρώην δημοτικής επιχείρησης ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, όπως πληροφόρησε ο ορκωτός λογιστής το δήμαρχο και εκείνος με τη σειρά του το δημοτικό συμβούλιο.
Από αυτό το ένα εκατομμύριο όμως ουδείς γνωρίζει μέχρι στιγμής ποιο είναι το ποσό που αφορά τους επαγγελματίες. Για το λόγο αυτό πρέπει να απευθυνθούν στα σωματεία τους και να γνωστοποιήσουν στους προέδρους τις απαιτήσεις τους με τα αποδεικτικά στοιχεία στο χέρι, διότι χωρίς αυτά «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Και εδώ ξεκινούν κάποιες υποψίες αν όλα αυτά τα παραστατικά που θα παρουσιαστούν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διότι, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά δεν φέρουν την υπογραφή εκείνου που τα παρέλαβε από την πλευρά του δήμου. Αυτό πάντως φορολογικά δεν είναι υποχρεωτικό, οπότε αν η δημοτική αρχή τα αμφισβητήσει, οι επιχειρηματίες θα καταφύγουν δικαστικά.
Από την άλλη πλευρά η βοήθεια της ΟΕΒΕ θα παρασχεθεί μόνο στα μέλη των σωματείων με νομική υποστήριξη, καθώς στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας ήταν και δικηγόρος. Αφού καταγραφούν όλες οι οφειλές, τότε θα συντονιστούν οι ενέργειες για την διεκδίκησή τους. Μέχρι στιγμής πάντως το ποσό που αποτελεί την οφειλή στους Ναυπάκτιους επαγγελματίες δεν έχει προσδιοριστεί, αν και από ότι έχει γίνει γνωστό, μέσω φημών, υπάρχουν οφειλές κυρίως σε εστιατόρια και ξενοδοχεία από φιλοξενίες, αλλά και σε επιχειρήσεις που έχουν σχέση με εικόνα και ήχο που κάλυψαν εκδηλώσεις του δήμου. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα, ο πρώην δήμαρχος Θ. Παπαθανάσης υποστήριξε ότι το ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο.
Όπως και να ‘χει πάντως πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας ενδελεχής έλεγχος, ώστε και οι δημότες να πληροφορηθούν την πραγματικότητα διότι τα χρήματα θα διεκδικηθούν από το δημοτικό κορβανά.
πηγή: aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου