Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Παπαθανάσης για τεχνικό πρόγραμμα


Διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου: 

«Πανελλήνια πρωτοτυπία! Μηδενικό τεχνικό πρόγραμμα για το Δήμο Ναυπακτίας» δήλωσε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης.
Φρούδες αποδείχτηκαν τελικά οι προεκλογικές υποσχέσεις του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Μπουλέ  περί ανάπτυξης του Δήμου και πραγματοποίησης νέων  έργων και υποδομών. Συγκεκριμένα, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όπου συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπακτίας για το έτος 2011 , συνέβη η εξής πανελλήνια πρωτοτυπία: συζητήθηκε προϋπολογισμός χωρίς να υπάρχει κατ’ ουσία τεχνικό πρόγραμμα! Ο κ. Μπουλές έφερε προς ψήφιση προϋπολογισμό, συνοδευόμενο από ένα τεχνικό πρόγραμμα αποτελούμενο από συνεχιζόμενα έργα προηγούμενων ετών, προηγούμενων δημοτικών αρχών, χωρίς να υπάρχουν στην πραγματικότητα νέα έργα.
Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ, ο οποίος είναι πτωχός και λίγος, συγκρινόμενος με τα 22 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος του προϋπολογισμού μόνο του Δήμου Ναυπάκτου για το έτος 2010. Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα, αξίζει να σημειωθεί ότι το τεχνικό πρόγραμμα μόνο για το Δήμο Ναυπάκτου για το έτος 2010, ανήρχετο στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για τον διευρυμένο πλέον Δήμο Ναυπακτίας, αφορά συνεχιζόμενα έργα ύψους μόλις 8 εκατ. ευρώ, δηλαδή η αξία του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ναυπακτίας είναι κατά 30% μικρότερη από αυτήν του τεχνικού προγράμματος μόνο του Δήμου Ναυπάκτου για το προηγούμενο έτος.
Είναι ξεκάθαρο πως με το συγκεκριμένο προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμος μας, ο οποίος διέθετε δυναμική ανάπτυξης και είχε διαγράψει μία ανοδική πορεία, καθίσταται πλέον ένας Δήμος ανήμπορος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της εποχής αλλά και ανίκανος να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών των δημοτών του.
Ο τ. Δημάρχος Ναυπάκτου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Ναυπακτία» Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας: «Πρόκειται για πανελλήνια πρωτοτυπία! Ο νέος καλλικρατικός Δήμος Ναυπακτίας έχει μηδενικό τεχνικό πρόγραμμα». Όσο για τον προϋπολογισμό δήλωσε ότι: «είναι ένας προϋπολογισμός υπανάπτυξης, μιζέριας και ασφυξίας για το νέο Δήμο Ναυπακτίας και τους δημότες του».

1 σχόλιο: