Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ-ΔΩΡΙΔΑΣ


Δυο προτάσεις πρόκειται να υποβάλλει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδος, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν από 1 μέχρι 49 άτομα εντός της οικονομικής κρίσης».

Η πρώτη πρόταση θα αφορά στις εμπορικές επιχειρήσεις και η δεύτερη στις τουριστικές επιχειρήσεις διανυκτέρευσης.
Αρμόδιος φορέας για την εκπόνηση των προτάσεων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι η Αιτωλική Αναπτυξιακή, ενώ οι προβλεπόμενες δράσεις κατάρτισης θα υλοποιηθούν από το ΚΕΚ ΑΛΦΑ.

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχτούν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας ή προσωπικού, ενώ οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες θα συμμετέχουν σε δράσεις κατάρτισης διάρκειας 300 ωρών.
Για το θέμα παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίεας, Ανδρέας Καλφούντζος και ο Διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Χρήστος Μιχαλόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται τόσο στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδος και πιο συγκεκριμένα με τον κ. Ανδρέα Καλφούντζο, όσο και στην Αιτωλική Αναπτυξιακή και τις κυρίες Θεοδοσία Τσώλου και Σπυριδούλα Παπαθανασίου.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, μέλη των Κλαδικών Συλλογικών Φορέων, καλούνται να υποβάλλουν φάκελο υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Κλαδικό τους Φορέα και στο πλαίσιο του Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής που έχει ετοιμάσει ο Κλαδικός Φορέας (Πρόσκληση Α).

Προϋπόθεση έγκρισης ενός Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής είναι, εκτός από τη θετική αξιολόγηση, η υποβολή αίτησης από τις επιχειρήσεις για ένταξη σε αυτό.
Προϋπόθεση έγκρισης φακέλων υπαγωγής Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων είναι, εκτός από τη θετική αξιολόγηση τους, η έγκριση του Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής στο οποίο υπάγονται.

Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 1-19 άτομα θα συμμετέχουν μέσω του Κλαδικού τους Φορέα υποχρεωτικά, ενώ οι επιχειρήσεις με προσωπικό 20-49 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής, είτε μέσω του Κλαδικού τους Φορέα, είτε αυτοτελώς με την Πρόσκληση Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου