Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση ΑΣΚ για συνέδριο ΟΛΜΕ


Αγαπητές / αγαπητοί συνάδελφοι,

Καμία άλλη περίοδος της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου μας δε σημαδεύτηκε από μια τόσο σκληρή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων όσο η τελευταία διετία.
Σε καμία άλλη περίοδο της νεοελληνικής ιστορίας δεν αμφισβητήθηκε και δεν υπονομεύτηκε τόσο ωμά και απροσχημάτιστα η εκπαίδευση ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.
Και είναι διπλή η επίθεση. Από τη μια στο εκπαιδευτικό μας έργο αφού το ίδιο το σχολείο υποβαθμίζεται κι από την άλλη στα εργασιακά μας δικαιώματα όπου τα πάντα αμφισβητούνται.
Κι όμως η δική μας απάντηση σε όλα αυτά δεν είναι αυτή που πρέπει. Υπάρχουν φωνές που αντιστέκονται, υπάρχουν καλές στιγμές στους αγώνες μας αλλά πολλά ακόμα χρειάζονται για να σταθεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα στο ύψος των περιστάσεων. Κι αν δεν τα καταφέρουμε ούτε τώρα, δεν θα απέχουμε πολύ από την πιο βαριά μας ήττα.
Στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στο συνέδριο της ΟΛΜΕ παρουσιάζεται, μια μεγάλη ευκαιρία: να θάψουμε το νεκροζώντανο σαρκίο του κουρασμένου συνδικαλισμού και να αναστήσουμε το χαμένο από καιρό συλλογικό μας ήθος.
Γιατί αυτό κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια με υποσχέσεις, μεσολαβώντας για κάθε είδους εξυπηρετήσεις ως εργαλείο προσέλκυσης ψήφων, όσοι παρίσταναν τους συνδικαλιστές. Και τώρα επιχαίρουν για τα χαμηλά ποσοστά στις απεργίες και τη μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Όμως και η δική μας ιδιώτευση έθρεψε αυτή την κατάσταση.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011, εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Αυτοί θα εκλέξουν τα ένδεκα (11) μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ και θα καθορίσουν το πώς θα προχωρήσουμε από δω και πέρα.
Για να το πούμε καθαρά. Η ψήφος που σήμερα θα ρίξουμε στην κάλπη θα «ταξιδεύει» το κίνημα των καθηγητών τα επόμενα δύο χρόνια.
Ας μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συλλογική διεκδίκηση.
Γι’ αυτό αξίζει να φτάσουμε στην κάλπη με τα μάτια, το μυαλό και την καρδιά μας σε εγρήγορση. Γι’ αυτό και το ψηφοδέλτιο πρέπει να «γράφει» αυτά που μαθαίνουμε και στους μαθητές μας.
ΑΓΩΝΑΣ,     ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,      ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Γιατί αυτές οι έννοιες δεν πρέπει να χαθούν μέσα στον ορυμαγδό των παραταξιακών αντιπαραθέσεων αλλά πρέπει να αναδεικνύονται κάθε μέρα μέσα από τη δράση του κινήματός μας.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητο η ΟΛΜΕ να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αντιδράσει νικηφόρα στο μνημόνιο και την χρεοκοπία των εργαζόμενων και του δημόσιου σχολείου.
Εμείς επιμένουμε, υπάρχει προοπτική.
Οι αγώνες μας μπορούν να δώσουν τη λύση και το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Η συνέχιση των πολιτικών του Μνημονίου και η λήψη νέων μέτρων με πρόσχημα την αναθεώρηση του ελλείμματος θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία. Η Δημόσια Εκπαίδευση, τα κοινωνικά αγαθά και τα δικαιώματά μας θα ξαναβρεθούν στο στόχαστρο.
Κεντρικός άξονας της πάλης του συνδικαλιστικού μας κινήματος για το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και η ακύρωση του Μνημονίου.
Σήμερα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ ένα κίνημα μαχητικό, αξιόπιστο, αποτελεσματικό.
Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να συνδιαμορφώσουμε ένα μέτωπο που θα μάχεται και θα εκπαιδεύει καθημερινά. Όχι μόνο θα γράψει στις σημαίες του τα αιτήματά μας, αλλά θα μπολιάζει την καθημερινή σχολική πραγματικότητα με δράσεις, που εν σπέρματι θα περιέχουν την ρεαλιστικότατη ουτοπία του πραγματικά δημόσιου, δημιουργικού και δημοκρατικού σχολείου.
Γιατί το ταξικό σχολείο του σήμερα, είναι καλοσχεδιασμένο από τους κρατούντες, να παίζει το ρόλο του μια χαρά. Αλλά έχει, γι’ αυτούς, ένα ελάττωμα. Χρειάζεται εκπαιδευτικούς.
Εμείς λοιπόν, με τους αγώνες μας, με την παρουσία μας στην τάξη, και με τη ψήφο μας σήμερα ας τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Ας πάμε ένα βήμα μπροστά το συνδικαλιστικό μας κίνημα και την εκπαίδευση.

Σε αυτές τις εκλογές
να μετατρέψουμε την κρίση του συνδικαλισμού σε γεγονός αναστάσιμο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Υποψήφιοι για το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ



           Van Hattem Gerard                            1ο Γ/σιο Ναυπάκτου
Αμπλάς Μιχάλης                                      ΓΕΛ Αιτωλικού
Γιαννούλου Νατάσα                            1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου
Γκίζας Σταύρος                                         ΓΕΛ Αιτωλικού
Δρίβας Αργύρης                                   3ο Γ/σιο Ναυπάκτου
Δρογγίτη Μαρία                                   2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου
Καλαϊτζίδου Βούλα                                      ΓΕΛ Αστακού
Κακογιάννης Αποστόλης                             ΓΕΛ Αστακού
Καρακώστας Κώστας                        3ο Γ/σιο Ναυπάκτου
Κούστας Κώστας                             1ο Γ/σιο Μεσολογγίου
Κριαράς Νίκος                                     2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου
Κωνσταντακόπουλος Μιχάλης         ΕΠΑΛ Μεσολογγίου
Λάττα Ζέτα                                       2ο Γ/σιο Μεσολογγίου
Μανδέλλου Μαρία                               ΕΠΑΛ Ναυπάκτου
Μούρτου Νικολίτσα                            1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου
Νούλας Νίκος                                       2ο Γ/σιο Ναυπάκτου
Παναγιωτοπούλου Δέσποινα               1ο Γ/σιο Ναυπάκτου
 Παπαδημητρίου Γιώργος                      ΕΠΑΛ Ναυπάκτου
Παπαευθυμίου Νάσος                 Αποσπασμένος Α/βάθμια
Πολιτοπούλου Γιώτα                          3ο Γ/σιο Ναυπάκτου
Σιδηροπούλου Σοφία                       1ο Γ/σιο Μεσολογγίου
Στούμπος Αλέκος                                ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου
Σφακιανάκη Μαριάννα                                Γ/σιο Κατοχής
Σφήκα Μαρία                                      1ο Γ/σιο Ναυπάκτου
Φούντζουλας Νίκος                              ΕΠΑΛ Ναυπάκτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου