Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Επιστολή Ένωσης γονέων και κηδεμόνων προς Δήμαρχο για ΕΠΑΛ

Κύριε δήμαρχε, κύριοι,
Η Ένωση γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Ναυπακτίας στην προσπάθεια της για την επίλυση του προβλήματος του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου σας καλεί σε ανοικτή συγκέντρωση –συζήτηση για το θέμα αυτό την ΤΕΤΑΡΤΗ 04/05/2011 στις 7 .30 μ.μ στο αμφιθέατρο του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας
Στην συγκέντρωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι από την περιφέρεια αιτ/ας , οι διευθυντές ,οι καθηγητές και οι γονείς των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,η Α ΕΛΜΕ ,εκπρόσωπος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου ως και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου.
Μετά από επίσκεψη μας στο ΕΠΑΛ στη οποία παρευρέθησαν όλοι οι φορείς εκπαίδευσης του σχολείου (Διευθυντής, σύλλογος διδασκόντων, σύλλογος γονέων) διαπιστώνουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα τελεί σε αναβρασμό. Η διακοπή της σύμβασης από τον ανάδοχο εργολάβο του ΕΠΑΛ λόγο μη καταβολής δεδουλευμένων από τον Νοέμβριο του 2010 έχει δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση της οποίας μάλιστα γινόμαστε και αποδέκτες.
Το γεγονός ότι το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ είναι το πολυπληθέστερο (από πλευράς μαθητών)του Δήμου Ναυπακτίας και είναι εδώ και ενάμιση χρόνο συστεγαζόμενο με το Β’ γυμνάσιο και λύκειο Ναυπάκτου, και μάλιστα με λειτουργία σε απογευματινή βάρδια έχει δημιουργήσει μια τεταμένη ατμόσφαιρα που δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε προπομποί δυσάρεστων εξελίξεων η μη επίλυση μέχρι το Σεπτέμβριο του προβλήματος της αποκατάστασης της νοτίου πτέρυγας θα οδηγήσει σε όξυνση του κλίματος με κίνδυνο μάλιστα η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη και να οδηγήσει καθηγητές, γονείς και μαθητές σε αντιπαραθέσεις
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η παρουσία σας στην συζήτηση είναι απαραίτητη.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος 
Βασίλης Τριανταφύλλου
Η Γεν. Γραμματέας 
Ιωάννα Σταυροπούλου 

πηγή: nafpaktia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου