Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για καταγγελίες των ομάδων «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»


Από αστείες έως εξοργιστικές, αλλά μετά βεβαιότητας αποκυήματα φαντασίας μη-σοβαρών ανθρώπων, είναι οι καταγγελίες των ομάδων «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», για δήθεν «δολοφονικές μπάρες» και «εκφοβισμό των οδηγών» στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. 

Η «πλαστική βίδα» στην οποία αναφέρονται είναι απλώς ένα εξάρτημα αποτροπής της ταλάντωσης της μπάρας, προκειμένου να προστατευθεί από τον κίνδυνο να σπάσει η άρθρωση της, όταν ο άνεμος (που ευδοκιμεί ως φαινόμενο στο Αντίρριο) συνδυάζεται με τη συνεχή κίνηση της μπάρας «πάνω – κάτω». Πρόκειται για έναν πλαστικό πίρο διαμέτρου 6 χιλιοστών, που αποτελεί πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας και τίποτε άλλο. 

Η συγκεκριμένη προσθήκη προβλέπεται από τον κατασκευαστή του προϊόντος και είναι σύμφωνη προς όλες τις σχετικές εγχώριες και διεθνείς νόρμες για την ασφάλεια διερχομένων οχημάτων και οδηγών σε ενδεχόμενη πρόσκρουση. Η δε ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., από την περίοδο της εντελώς αναίμακτης κατασκευής του μεγάλου έργου και μέχρι σήμερα, έχει δείξει έμπρακτα την προσήλωσή της στις συνθήκες ασφάλειας.

Δολοφονικές ευθύνες απέναντι στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων, όσο και των διερχομένων, έχουν οι ίδιες οι ομάδες «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», που δημιουργούν συνθήκες ανεξέλεγκτης και απολύτως ανασφαλούς διέλευσης οχημάτων ανάμεσα σε περιπατητές, ρυθμίζοντας ερασιτεχνικά και κατά το δοκούν την κυκλοφορία, την ίδια στιγμή που εξουδετερώνουν την ομαλή λειτουργία της Γέφυρας. Στην πραγματικότητα, επικίνδυνες δεν είναι οι μπάρες, αλλά οι άνθρωποι που δεν τηρούν τους κανονισμούς διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων, επιλέγοντας π.χ. να διέλθουν μαζί με το προπορευόμενο όχημα, παίρνοντας το ρίσκο να βρεθούν κάτω από τη μπάρα τη στιγμή που επανέχεται στη θέση της. 

Οι ψύχραιμοι πολίτες αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που εκφράζουν με θεμιτούς και θεσμικούς τρόπους την άποψή τους και τους μη-σοβαρούς αρνητές της νομιμότητας και της αλήθειας. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν αυτοί που σε ποσοστό 99,99%, αφού αποφασίσουν να διέλθουν από τη Γέφυρα, καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο κανονικού ή εκπτωτικού διοδίου. Στη δεύτερη κατηγορία παίζουν μόνα τους τα μέλη των «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου