Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Απέναντι στους επισήμους, στην παρέλαση. Ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί που στήριξαν το μνημόνιο. Κάλεσμα της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας


Κάλεσμα απευθύνει η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας προς τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, να "γιορτάσουν" την 25η Μαρτίου, διαδηλώνοντας ενάντια στην πολιτική που σπρώχνει εκπαιδευτικούς, μαθητές, το δημόσιο σχολείο αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, προς τα κάτω. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ ακολουθεί:


Το 1821 μια χούφτα Έλληνες αγωνιστές έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας από τον τούρκικο ζυγό.

Ως Έλληνες έχουμε εθνικό χρέος να τιμούμε τη μέγιστη αυτή πράξη αυτοθυσίας και να συμμετέχουμε στους εορτασμούς για την επέτειο όπως αξίζει στους αγωνιστές του ’21 και όπως απαιτούν η παράδοση, το ήθος και το πνεύμα αυτής της επετείου. Φυσικά η συμμετοχή μας είναι η ελάχιστη ανταπόδοση που μπορούμε να προσφέρουμε τιμώντας τη μνήμη των Ηρώων της Επανάστασης του ’21.
Ως εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να διδάσκουμε τους νέους τα πολλά ιστορικά παραδείγματα που φανερώνουν ότι ύψιστο ιδανικό είναι αυτό της Ελευθερίας. Και πρέπει με το παράδειγμά μας να δείχνουμε έμπρακτα ότι η θυσία και των αγωνιστών του ’21 δεν πήγε χαμένη και τιμούμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν.
Υπηρετώντας τα ιδανικά της ελευθερίας και απόδοσης τιμής στους αγωνιστές της επανάστασης του ’21 και θεωρώντας χρέος μας να διαμαρτυρηθούμε για την ασέβεια στη μνήμη τους, το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητους τους πολιτικούς που καταδίκασαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο, και επέβαλαν ξένη κηδεμονία.
Είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στη λογική τους και για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε στις παρελάσεις της Κυριακής 25ης Μαρτίου να είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ από την εξέδρα των επισήμων, σε σιωπηρή διαμαρτυρία, παλεύοντας για μια άλλη κοινωνία που θα σέβεται το παρελθόν της και θα δημιουργεί το μέλλον της στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της και χωρίς την καθοδήγηση ξένων δυνάμεων.
Σας καλούμε όλους να στηρίξετε τη δράση αυτή. Είμαστε ένα μικρό αντιπροσωπευτικό αλλά και ενεργό κομμάτι του ελληνικού λαού και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας…

Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας


Ταυτόχρονα με δεύτερη ανακοίνωσή της η Α΄ΕΛΜΕ καλεί τους καθηγητές αλλά και τους δήμους της περιοχής να αναλάβουν δράσεις που να στηρίζουν τους οικονομικά αδύνατους μαθητές. Γι' αυτό και προτείνει τη δημιουργία τμημάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και ενισχυτικής διδασκαλίας προς τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας, ακόμη και χωρίς αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:


Είναι γνωστό ότι η υποχρηματοδότηση της Παιδείας έχει δημιουργήσει πολλές παρενέργειες, μια εκ των οποίων είναι η κατάργηση στην πράξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα Λύκεια. Χάθηκαν για πολλούς μαθητές τα επιπλέον όπλα που παρείχε η Δημόσια Εκπαίδευση στη μάχη για μόρφωση.
Στην Α’ ΕΛΜΕ, αγωνιζόμαστε για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και διεκδικούμε από το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέτρα στήριξης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και των ειδικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Όμως, πιστεύουμε πως σήμερα προκύπτει η ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικογένειας με κάθε τρόπο και οι εκπαιδευτικοί μπορούν και πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο.
Για το λόγο αυτό, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης προς τους σκληρά αγωνιζόμενους γονείς, το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ, με απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της 13/03/2012, προτείνει τη δημιουργία τμημάτων ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας προς τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας και χωρίς αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν.
Η πρόταση συζητήθηκε στις απογευματινές ενημερωτικές συζητήσεις του Προεδρείου με τους γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής και στις συναντήσεις του Προεδρείου της Α ΕΛΜΕ με το Δήμαρχο ΙΠ Μεσολογγίου κ. Κατσούλη, την Αντιδήμαρχο Ναυπακτίας κ. Ζιαμπάρα, και την Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου κ. Σαμαρά και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και η στήριξη από την πλευρά τους. Φυσικά για τις λεπτομέρειες υλοποίησης θα υπάρχει περαιτέρω συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και φυσικά με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας.
Είναι πολύ σημαντικό να αποδείξουμε ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια που γίνεται.

Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου