Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πολυχρονεμένοι μας Θάνο και Γιάννη, σας ευχαριστούμε!!


Η ΕΙΔΗΣΗ:

Με επίσκεψή του στο δημαρχείο της Ναυπακτίας ο Υπουργός Θάνος Μωραΐτης μαζί με τον δήμαρχο Ναυπακτίας, ανακοινώνουν ορυμαγδό δήθεν έργων για την περιοχή.


ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:




























Στο δημαρχείο ο Θάνος και ο Γιάννης μαζί με 5 – 6 παρατρεχάμενους δημοτικούς συμβούλους ανακοινώνουν το «θαύμα» ( δεύτερη φωτογραφία), ενώ έξω από αυτό συγκεντρωμένοι ιθαγενείς περιμένουν να τους επευφημήσουν (πρώτη φωτογραφία).




Σε αποκλειστικές φωτογραφίες οι πρώτες χάντρες και καθρεπτάκια είναι έτοιμες να μοιραστούν στους συγκινημένους ιθαγενείς.









ΚΑΙ Ο ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:



Πολυχρονεμένοι μας Θάνο και Γιάννη, σας ευχαριστούμε.
Ο Γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να σας δίνει μέρες. Με τα θαυματουργά σας χέρια, αλλάξατε την όψη της Ναυπακτίας. Ανακαινίζετε το ΞΕΝΙΑ με 5 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργείτε μουσείο Ναυπηγικής τέχνης στο Γρίμποβο και μαυρίζετε με άσφαλτο όλους τους χωματόδρομους της ορεινής Ναυπακτίας. Ευτυχώς, Θάνο και Γιάννη μας, που δεν λειτουργεί ακόμη η αποχέτευση στην Ναύπακτο γιατί θα την είχαμε μπλοκάρει απ’ τη χαρά μας. 23 εκατομμύρια ευρώ και κάτι ψιλά περάσατε κάτω από τη μύτη της Μέρκελ. Καταργήσατε το μνημόνιο και κάνατε την Ναυπακτία ευτυχισμένη! Ειδικά ο Θάνος που έχει ψηφίσει μέχρι τώρα δυο μνημόνια κι ένα μεσοπρόθεσμο, συγκυβερνά με την Μέρκελ, τον Μπουμπούκο και τον Σαμαρά, αποδεικνύει ότι είναι ικανός για όλα!! Ο Μαυρογιαλούρος μπροστά σας είναι ερασιτέχνης για τοπικά πρωταθλήματα, ενώ εσείς πάτε για champions league!!
Βέβαια θα βρεθούν κάποιοι κακοί που δεν τα βλέπουν όλα αυτά και θα πουν ότι τέτοιες ανακοινώσεις είναι μόνο προεκλογικές φούσκες, για να σας ψηφίσουμε. Και τι περίμεναν άραγε; Ποιόν θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε; Βεβαίως και θα στηρίξουμε εσάς. Τους ακούραστους εργάτες με τα θαυματουργά χέρια. Τους αναμορφωτές της Ναυπακτίας. Τους ογκόλιθους της πολιτικής. Τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτούς που σκέφτονται για εμάς, πριν από εμάς. Και όχι μόνο εσάς αλλά και τους συνεργάτες σας, που τους βλέπουμε στην φωτογραφία δίπλα σας. Οι άνθρωποι επί μισή ώρα άκουγαν τον ατέλειωτο κατάλογο των έργων και κατάφεραν να μην γελάσουν καθόλου. Ούτε ένα χαμόγελο δεν έσκασε στο χειλάκι τους. Αυτοί είναι ικανοί να πάνε στον Λαζόπουλο και να βγουν στενοχωρημένοι. Για τόση σοβαρότητα μιλάμε.
Θα θέλαμε, όμως, Θάνο και Γιάννη μας να σας υπενθυμίσουμε δυο – τρεις ακόμη απαραίτητες παρεμβάσεις, για το μέλλον. Η Γέφυρα του Ρίου Αντίρριου είναι προφανές ότι πρέπει να επεκταθεί μέχρι τον Πλάτανο και την Ευηνολίμνη. Επίσης όλοι βλέπουμε ότι η Εγνατία οδός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν αποκτήσει έξοδο προς την Άνω Χώρα. Κι ένα τελευταίο. Αφού φράξατε το μισό λιμάνι με κάγκελα, γιατί δεν φράζετε και το άλλο μισό, να πετάξουμε και τους ψαράδες έξω, να το κάνουμε prive parking για θαλαμηγούς. Εκεί να δεις ανάπτυξη που θα τρέξει από τα μπατζάκια μας
Ξέρουμε βέβαια ότι όλα αυτά είναι στα μελλοντικά σχέδιά σας αλλά το λέμε για να το μάθουν όλοι. Μην νομίσουν ότι ολοκληρώσατε το έργο σας και ότι θα σταματήσετε την προσπάθεια. Για αυτό και είναι ανάγκη να σας ψηφίσουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και όλοι οι μπαρμπάδες μας και τα ξαδέρφια μας. Όχι για εσάς. Αλλά για τη φουκαριάρα την Ναυπακτία. Γιατί είναι ανάγκη να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας.

Να ξέρετε όμως ότι οι Ναυπάκτιοι καμιά φορά, είναι αχάριστοι. Και στο παρελθόν, δεν αναγνώρισαν άλλους ογκόλιθους της πολιτικής που θέλησαν να αλλάξουν την όψη της Ναυπακτίας. Να σας θυμίσουμε εκείνο τον άγιο άνθρωπο, που με 10 εκατομμύρια δραχμούλες, κατασκεύασε λιμάνι στον Πόδο της ορεινής Ναυπακτίας. Τον Κ. Μητσοτάκη που εγκαινίασε τον περιφερειακό της Ναυπάκτου από το 1991, γιατί «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Τον πρώην δήμαρχο Γιάννη που έβαλε προεκλογικά σκαλωσιές στο ΞΕΝΙΑ και δεν τον αφήσαμε να ολοκληρώσει το έργο του. Τον πρώην δήμαρχο Θανάση που εγκαινίασε νέο (αόρατο) κτίριο για την αστυνομία, στον Σκα.
Όλοι αυτοί πέρασαν στα αζήτητα.
Tragic!! Που θα ‘λεγε και η Τασούλα της τηλεοπτικής διαφήμισης.
Γι’ αυτό Θάνο και Γιάννη μας, προσέξτε. Οι Ναυπάκτιοι είναι περίεργη φάρα. Αν σας πάρουν μυρωδιά – που δεν φαίνεται να είναι και πολύ δύσκολο – θα ψάχνουμε για Χ.Υ.Τ. Αδρανών υλικών όχι μόνο για τα μπάζα των κατεδαφίσεων, αλλά για όλα τα μπάζα γενικώς.


Υ.Γ. Έτσι για να δούμε το μέγεθος της κοροϊδίας ας σταθούμε σε κάποια από τα περιβόητα έργα που αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου.
Το ΞΕΝΙΑ για παράδειγμα αναφέρεται ότι θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα JESSICA με 5 εκατομμύρια ευρώ και είναι υπό ένταξη. Στο αντίστοιχο δελτίο τύπου όμως της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πριν δέκα ημέρες, αναφέρεται ότι το σύνολο του προγράμματος είναι 15 εκατομμύρια ευρώ και «τα έργα που έχουν έως τώρα προταθεί να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Jessica είναι η ανάπλαση του εργοστασίου «Ξυστρή» στον Πύργο, η ανάπλαση του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα, το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας στο Μεσολόγγι, η ανάπλαση των πρώην καπναποθηκών «Παπαστράτου» και στο Αίγιο η δημιουργία Μαρίνας.»
Κουβέντα για το ΞΕΝΙΑ.
Μόνο σε δηλώσεις του κ. Μπουλέ αναφέρεται ότι ρωτήθηκε ο περιφερειάρχης αν η ανάπλαση του ΞΕΝΙΑ συνάδει με τη φιλοσοφία του προγράμματος και έδωσε θετική απάντηση. Έτσι λοιπόν, χωρίς μελέτες και σχέδια, τελευταίοι και καταϊδρωμένοι ενώ πέντε από τους επτά δήμους στους οποίους αναφέρεται το πρόγραμμα έχουν ήδη προωθήσει προτάσεις που το υπερκαλύπτουν, βγάζουμε δελτίο τύπου, μιλάμε για 5 εκ. ευρώ στον αέρα, και το ΞΕΝΙΑ ως εκ θαύματος γίνεται έργο «υπό ένταξη» κι αυτοί που το ανακοινώνουν τζάμπα μάγκες!! Γι’ αυτό και προτείνουμε στις μπαρούφες να μπει Φ.Π.Α. 23%, μήπως και τις σταματήσουμε.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Το Κέντρο Ναυπηγικής Τέχνης, έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Μπουλές στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπέβαλε την πρόταση για τυπικούς και μόνο λόγους χωρίς ελπίδα να χρηματοδοτηθεί. Αφού το κτίριο του Ναυτικού Ομίλου δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου, είναι κτισμένο στον αιγιαλό και δεν έχει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Όμως τώρα είναι προεκλογική περίοδος και πρέπει να δείξουμε έργα. Έτσι το κέντρο Ναυπηγικής Τέχνης, πάλι χωρίς μελέτες εμφανίζεται, «υπό ένταξη» με 1,5 εκατομμύρια ευρώ και όποιος «τσιμπήσει».
Τελειώνοντας δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι πέντε έργα αναμένεται να «ενταχθούν», εντός του Απριλίου!! Αν αυτή δεν είναι βαριά προεκλογική ίωση, τότε τι είναι;
Όσο για τα ήδη «ενταγμένα» έργα, κάποια από αυτά είναι ενταγμένα από την προηγούμενη τετραετία αλλά έχουν πρόβλημα στην χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα είναι στον αέρα αφού συνολικά το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει στεγνώσει από χρήμα. Το μόνο που τα συνοδεύει είναι η υπογραφή του υπό αποχώρηση Υπουργού. Ας μην ξεχνάμε ότι ακριβώς έτσι είχαν φτιάξει το ΕΠΑ.Λ κατά σειρά ο νομάρχης κ. Σταμάτης, ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης και η επίσης Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου. Άρα στα δελτία τύπου έχουμε φτιαγμένα τρία ΕΠΑ.Λ. και στην πραγματικότητα ένα και αυτό υπό κατάρρευση!!
Το μοναδικό έργο που είναι πραγματικό και αναμένεται η δημοπράτησή του (την περιμένουμε εδώ και ενάμιση χρόνο) είναι η αποχέτευση της Άνω Χώρας, αλλά με αυτό δεν έχει καμία σχέση ο κ. Μπουλές.


Το οργισμένο από την κοροϊδία
– αλλά χωρίς να χάνει το χιούμορ του –
γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου