Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Νέα εποχή για το Ξενία Ναυπάκτου.

αναδημοσίευση από attackta.com
Ο Δήμος το εντάσσει στο πρόγραμμα Τζέσικα ώστε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και ψάχνει εναγωνίως επενδυτή για να του χαρίσει όχι απλά το χώρο και το κτίριο, αλλά και τη χρηματοδότηση της επένδυσης που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, νεότευκτο συνεδριακό και πισίνα.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου 20 χιλιάδων θέσεων, και ειδικός χώρος για σκυλομαχίες μετά την πετυχημένη εκδήλωση για τον ποιμενικό σκύλο που έλαβε χώρα στον κήπο του Νόβα.

Στο city της Ναυπάκτου Jessica (Parker) χωρίς sex (Sex and the City) δεν γίνεται. Οπότε χρέος του Δήμου είναι να δημιουργήσει για τον επενδυτή και ένα μητροπολιτικό κωλόμπαρο, που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες όχι απλά της Ναυπακτίας, αλλά της ευρύτερης περιοχής, από τα Γιάννενα μέχρι το Πύργο.

Η απόλυτα λογική και πρωτότυπη πρόταση του Δημάρχου να δημιουργήσει ξενοδοχείο στο Ξενία υπερψηφίστηκε από όλους εκτός της Κίνησης Πολιτών, η οποία είναι κολλημένοι σε μια πάγια άποψη για δημιουργία δημοτικού πολυχώρου πολιτισμού και άλλα τέτοια χαζά εδώ και τόσα χρόνια…

Άλλωστε οι συνθήκες στη χώρα όσο και στη πόλη κρίνουν επιβεβλημένη τη λειτουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στο φιλέτο της πόλης της Ναυπάκτου.

Φήμες ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Δημάρχου θα κολλήσουν στη νομοθεσία που απαγορεύει τη δημιουργία ξενοδοχείου σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από δημοτικό σχολείο κρίνονται ως ανακριβής. Ο Δήμος έχει μελετήσει ΚΑΙ αυτό το ενδεχόμενο! Το σχέδιο προβλέπει την κατεδάφιση του Α’ Δημοτικού – αν αυτό κριθεί σκόπιμο – και τη δημιουργία σύγχρονου καζίνο και γηπέδου γκόλφ, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

15 χρόνια ακινησίας, 3 αποτυχημένοι δήμαρχοι και η ίδια η κοινωνία της Ναυπάκτου δεν είναι αρκετά.

Δηλώσεις όπως αυτή:

«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αφήσουμε το Ξενία όπως το παραλάβαμε. Αν αποτύχουμε στη λύση που προτείνουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, απλά θα βρεθούμε στο σημείο που είμαστε αυτή τη στιγμή που μιλάμε.»

πώς ακούγονται άραγε στα αυτιά των Ναυπακτίων που έχουν μνήμη;.

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει πλάνο, δεν έχει όραμα, δεν έχει συγκεκριμένη πολιτική για το Ξενία. Όχι τώρα αλλά και προεκλογικά το τοπίο για το Ξενία ήταν θολό, και μόλις χθες έγιναν γνωστά τα σχέδια δωρεάς στον «μεγάλο» επενδυτή.

Από το «βλέποντας και κάνοντας» στο «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε». Εξέλιξη!



ΥΓ. Μ. Παρασκευή σε 3 μέρες και άλλο ένα ιστορικό έθιμο για την πόλη, οι φωτιές στο λιμάνι κατά την περιφορά των Επιταφίων απαγορεύτηκε λέει, γιατί δεν έδωσε άδεια η αρχαιολογική υπηρεσία.

Το να διοικείται μια πόλη από ξένους είναι άσχημο. Πιο άσχημο όμως είναι αυτός που διοικεί να μην αφουγκράζεται την κοινωνία, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Την ιστορία της ίδιας της πόλης.

Το πιο τραγικό απ’όλα όμως είναι ότι εμείς τους εκλέξαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου