Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστή τον κ. Μπουλέ.

Σκηνές από θεατρικό έργο που παραβιάζουν την κοινή λογική, παίχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας την Τετάρτη 14/11/12.

Πρωταγωνιστής ο δήμαρχός μας.

Επί μία τουλάχιστον ώρα προσπαθούσε να πείσει τους μαθητές που είχαν καταλάβει τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ότι τους έχει ρίξει στην διπλοβάρδια «για το καλό τους».
Παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου κατηγόρησε τους μαθητές ότι είναι υποκινούμενοι με στόχο την κοινωνική ανταρσία.

Παιδιά 15 χρόνων που του ζητούσαν να καταλάβει ότι για εκπαιδευτικούς, οικογενειακούς και κοινωνικούς λόγους δεν γίνεται να πηγαίνουν πρωί – απόγευμα, κάθισαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και του ζήτησαν να συζητήσει το κτιριακό πρόβλημα, σαν πρώτο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ζήτησαν από τον δήμαρχο, το αυτονόητο. Να κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει η διπλοβάρδια.
Βρήκαν απέναντί τους ένα δήμαρχο που απέρριψε ασυζητητί το αίτημά τους, κρατώντας σφιχτά το μικρόφωνο μην του το πάρει κανείς άλλος και κατηγορούσε 15χρονα παιδιά και τους γονείς τους, πως –δήθεν- καταλύουν την δημοκρατία.
Δεν καταλαβαίνει ο δήμαρχός μας ότι η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, ότι κάθε μήνας διπλοβάρδιας κοστίζει 100.000 ευρώ στις οικογένειες των μαθητών, κάθε μέρα απογευματινής λειτουργίας είναι σοβαρή έκπτωση από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Η κατάληξη όλων αυτών ήταν η ματαίωση της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην βρεθεί λύση για το κτιριακό πρόβλημα, αλλά και να μην συζητηθούν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως τα οικονομικά του δήμου και το πρόβλημα με τις πηγές της Βαρναράχης.

Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την νοοτροπία. Έστω και τώρα καλούμε τον κ. Μπουλέ να συζητήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς κοροϊδίες, αναβολές, στρεψοδικίες και ψεύτικες δικαιολογίες το πώς θα σταματήσουμε, το συντομότερο δυνατόν, την διπλοβάρδια στα σχολεία της Ναυπάκτου.
 Ότι κι αν έχει στα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια, ας καταλάβει  πως δεν είναι δυνατόν να το υλοποιήσει, κόντρα σε όλη την κοινωνία, στηριζόμενος μόνο στους 16 «πρόθυμους για όλα» δημοτικούς συμβούλους που του έδωσε ο εκλογικός νόμος και σε ένα – δυο υποστηρικτές του, που καθυβρίζουν και δηλητηριάζουν την κοινωνία, με αυριανίστικης έμπνευσης αρθρογραφία. Τέτοιου είδους καύσιμα δεν σε πάνε ποτέ πολύ μακριά. Σε οδηγούν κατ’ ευθείαν στο κοντινότερο καλάθι των αχρήστων της ιστορίας.

Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου