Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Όταν ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, η κοινωνία βαφτίζεται εχθρός!!

Αγαπητοί συνδημότες που συντάξατε την πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΔΚΝ, δεχθείτε σας παρακαλώ μια φιλική συμβουλή.

Μην ξεχνάτε, όταν θέλετε να πάρετε μια πολιτική πρωτοβουλία ή να κοινοποιήσετε τις όποιες απόψεις σας, ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.
Καταλαβαίνετε ότι σε κατάσταση πανικού, βλέπεις παντού εχθρούς και έχεις στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας.

Δυστυχώς, στην πρόσφατη ανακοίνωση που υπογράφει το γραφείο τύπου της παράταξης Μπουλέ, ο πανικός του συντάκτη της ανακοίνωσης είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Σύμφωνα με τον συντάκτη της ανακοίνωσης, στον δήμο μας, στην Ναυπακτία, οι πάντες είναι εχθροί του (ακούραστου, δημοκράτη, ορθολογιστή, οραματιστή, αναμορφωτή κλπ) δημάρχου μας. Το σύνολο της αντιπολίτευσης, όλοι οι σύλλογοι γονέων των σχολείων της πόλης, η ένωση των συλλόγων γονέων, το σωματείο των καθηγητών, οι εκπρόσωποι των μαθητών, συμπεριφερόμενοι ως πολιτικά και κοινωνικά «ζόμπι», διοργανώνουν διαμαρτυρίες, πορείες, παρευρίσκονται επί μήνες στα δημοτικά συμβούλια και ζητάνε να πηγαίνουν το πρωί σχολείο, κινούμενοι ενάντια στο ίδιο τους το συμφέρον.
Όλες οι ομόφωνες αποφάσεις των φορέων της πόλης που απαιτούν το σταμάτημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία, κατά τον συντάκτη της ανακοίνωσης, οφείλονται σε ένα υποχθόνιο σχέδιο με στόχο να πληγεί ο (ακούραστος, δημοκράτης, ορθολογιστής, οραματιστής, αναμορφωτής) δήμαρχός μας.

Αγαπητοί φίλοι, συντάκτες της ανακοίνωσης που αναφέρουμε πιο πάνω.
Ευτυχώς για την Ναυπακτία τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν παραφρονήσαμε όλοι.
Αυτό που όλοι ζητάμε, είναι να γίνεται σεβαστό το αυτονόητο δικαίωμά μας στην μόρφωση, κάτω από συνθήκες που να υπηρετούν και όχι να πυροβολούν την εκπαιδευτική διαδικασία. Επειδή μάλιστα ζητάμε το αυτονόητο, γι’ αυτό και συμφωνούμε οι πάντες.
Δυστυχώς για εσάς, επιλέξατε από λάθος εκτίμηση – θέλουμε να πιστεύουμε- να βρεθείτε απέναντι από την κοινωνία. Αν προσπαθούσατε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι στην σημερινή εποχή να πηγαίνεις σχολείο πρωί – απόγευμα, να πηγαινοέρχεσαι πρωί και απόγευμα από το Αντίρριο, την Μακύνεια, την Αφροξυλιά, την Δάφνη, πολλές δυσκολίες θα είχαν ξεπεραστεί. Στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν από τότε που έγινε γνωστό το πρόβλημα του κτηρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου, θα είχαμε εγκαταστήσει τις λυόμενες αίθουσες, που είναι απαραίτητες για να εξασφαλίσουμε την πρωινή λειτουργία των σχολείων. Σε αυτούς τους τρεις μήνες θα είχαμε προχωρήσει στην διεκδίκηση της χρηματοδότησης της ανακατασκευής του κτιρίου, ώστε να δοθεί οριστική λύση σε βάθος χρόνου.

Λυπούμαστε αλλά για την Ναυπακτία δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα.
Και θα νικήσουμε.

Όσο για τις ανακοινώσεις σας, νομίζουμε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα τις καταχωρίσει στον φάκελο των πολιτικών παραληρημάτων. Οι προσωπικές επιθέσεις και τα υπόλοιπα που περιέχονται στην ανακοίνωση χαρακτηρίζουν μόνο τον συντάκτη τους. Στο κάτω – κάτω της γραφής, στην Ναυπακτία όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αν ο συντάκτης της ανακοίνωσης γράφει χωρίς να γνωρίζει, δικό του το πρόβλημα.

το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου