Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Συνέντευξη Κ. Καρακώστα στο Εμπρός 2006


Πως νιώθει ένας υποψήφιος δήμαρχος κ. Καρακώστα;

Πιστεύω ότι είναι διαφορετικό το συναίσθημα ενός υποψηφίου δημάρχου που κουβαλάει ένα κομματικό χρίσμα από κάποιον που προέκυψε από μια συλλογικότητα η οποία έχει μια εξάμηνη πολυποίκιλη δραστηριότητα. Προσωπικά δεν αισθάνομαι να κουβαλώ κάποιο ιδιαίτερο βάρος καθώς είναι πολλοί αυτοί που συναποφασίζουν για τις ενέργειες της Κίνησης και μοιράζονται αυτό το βάρος μαζί μου. Το κρίσιμο ζήτημα για μας δεν είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, αλλά η διατύπωση πολιτικής πρότασης για την πόλη και η διαμόρφωση συλλογικοτήτων και δραστηριοτήτων που θα βγάλουν τη Ναύπακτο απ’ το αδιέξοδο.
Απλώς, ο επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού, όπως και η Πρόεδρος της Κίνησης, θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν, με τον καλύτερο τρόπο, αυτή τη συλλογικότητα.

Ήταν όμως η συλλογικότητα που οδήγησε στην ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου, ή μήπως η απόφαση για το ποιος θα ηγηθεί του συνδυασμού ήταν προαποφασισμένη;

Η αλήθεια είναι ότι στο καταστατικό μας, μετά από σκέψη και συζήτηση, βάλαμε τον όρο ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος για επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο μήνες μέλος της Κίνησης. Νομίζω ότι δεν απλά καλό που το βάλαμε αλλά και σοφό.
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σας πω ότι αυτόν τον όρο δεν τον είχαμε κρυφό. Το καταστατικό μας έχει δημοσιευθεί πολύ καιρό τώρα, έχουμε προχωρήσει σε δημόσιες διαβουλεύσεις τόσο για την κατάρτισή του όσο και για την επικύρωσή του και όποιος ενδιαφερόταν να συμμετέχει στην Κίνηση είχε όλο το χρόνο να το κάνει.
Πληροφοριακά, πάντως, να σας ενημερώσω ότι αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις (να είναι δηλαδή για δύο μήνες μέλη της Κίνησης) πλησιάζουν τα 150 άτομα.
Μήπως όμως ξέρουν οι αναγνώστες της εφημερίδας σας κάποιον που ενδιαφέρεται και τον αποκλείσαμε;
Ανεξάρτητα από όλα αυτά, πιστεύω ότι θα πρέπει να διδασκόμαστε και απ’ την τοπική πολιτική ιστορία. Θα σας παρακαλούσα να κάνετε, ως εφημερίδα, μια έρευνα για να ξαναθυμηθεί ο κόσμος τι έγινε με μια αντίστοιχη με τη δική μας Κίνηση την προηγούμενη τετραετία, με τις ψηφοφορίες της τελευταίας στιγμής και τα ημιφορτηγά που κουβαλούσαν ψηφοφόρους για να γυρίσουν το αποτέλεσμα υπέρ του ενός ή του άλλου. Ας θυμηθούμε επίσης πώς διαλύθηκαν ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου ή ο σύλλογος "Γιάννης Βλαχογιάννης".
Νομίζω ότι το κατευθυνόμενο της ψηφοφορίας που εμείς αποφύγαμε και η δημόσια διαβούλευση στην οποία καταφύγαμε ήταν πολύ καλύτερη.
Το ότι είχαμε εξ αρχής μια «καβάντζα» ανθρώπων που θα μπορούσαν να αναλάβουν κάποιες τέτοιες θέσεις, το οποίο και ποτέ δεν κρύψαμε, δεν θεωρώ ότι αποτελεί προηλειμμένη απόφαση. Εξ' άλλου, από την αρχή είχαμε δηλώσει πως θα συμμετέχουμε στις εκλογές. Έπρεπε λοιπόν, να είναι δεδομένη η διάθεση κάποιων ανθρώπων να εκτεθούν.
Το ερώτημα για μας ήταν άλλο. Μπορούσαμε να έχουμε μια πολυσχιδή δραστηριότητα χωρίς να είναι ανάγκη να προτάξουμε ένα πρόσωπο; Και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Σας απαριθμώ: Την ιδρυτική μας συνέλευση με 100 ανθρώπους, τη συζήτηση στην Παπαχαραλάμπειο με όλες τις πολιτικές τάσεις όπου ανοίξαμε τη συζήτηση για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, την πρωτοβουλία μας για την πεζοδρόμηση των παραλιών και το μάζεμα 700 υπογραφών γι αυτό, τη δημόσια διαβούλευση για την προγραμματική διακήρυξη της Κίνησης, τη δραστηριότητά μας για τον ΧΥΤΑ και την ανακύκλωση, τη σημερινή ψηφοφορία ανάδειξης υποψηφίου δημάρχου.
Αυτό ήταν και το στοίχημά μας. Να μπορούμε να έχουμε πολιτική δραστηριότητα χωρίς να απευθυνόμαστε στο «εγώ», αλλά στο «εμείς». Όχι ότι τα πρόσωπα δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά πρωτίστως πρέπει να εκφράζουν μια συλλογικότητα.

Στην προγραμματική διακήρυξη της Κίνησης διαβάζουμε τρεις βασικούς στόχους. Την ριζική κριτική της σημερινής κατάστασης, την διατύπωση εναλλακτικού πολιτικού λόγου και την συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων πολιτικών δυνάμεων. Η διοίκηση δεν απασχολεί την ΚΠΝ;

Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική και να μην ασχολείσαι με την διοίκηση. Σε πρώτη φάση όμως πρέπει να κρίνεις τη σημερινή διοίκηση έτσι ώστε, βγάζοντας ένα συμπέρασμα για το που είμαστε σήμερα, να μπορείς να πεις και τι πρέπει να αλλάξει, σκιαγραφώντας το δικό σου μοντέλο διοίκησης. Εμείς δεν στεκόμαστε τόσο σ’ αυτό γιατί θέλουμε να αποφεύγουμε να γράφουμε προτάσεις που περιέχουν αυτό το περίφημο μόριο, το «θα», το οποίο αλλάζει ως δια μαγείας, τα πάντα. Για αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε πιο σεμνοί στην προγραμματική μας διακήρυξη.
Και για έναν ακόμη λόγο. Ακόμα κι αν η Κίνηση Πολιτών έχει την πλειοψηφία, δεν σταματάει να έχει μια κινηματική, συλλογική και δημοκρατική δραστηριότητα έξω απ’ το δημοτικό συμβούλιο.
Το στίγμα του κειμένου της διακήρυξης είναι περισσότερο πολιτικό για αυτό και δεν αναλώνεται τόσο σε τοπικά ζητήματα. Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένα κείμενα. Σε αυτή τη φάση όμως προτιμήσαμε να φτιάξουμε μια πολιτική πλατφόρμα, μια βάση για τη συνέχεια.

Το γεγονός ότι τόσο εσύ όσο και η πλειοψηφία των μελών της Κίνησης προέρχεστε από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, πιστεύεις ότι θα λειτουργήσει ανασταλτικά ως προς την συγκέντρωση ψήφων;

Σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο θα έλεγα είναι πιθανότερο και υπάρχει λόγος σοβαρός γι αυτό. Γιατί αριστερά για μας είναι η δημοκρατία, η διαχείριση και η διοίκηση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και η σαφής κοινωνική αναφορά. Μερικοί μπορεί να ταυτίζουν την αριστερά με σφυροδρέπανα, πράσινους ήλιους και άλλα σύμβολα. Όχι. Μια σύγχρονη αριστερά δεν μπορεί και δεν πρέπει να ταυτίζεται με σύμβολα. Η αριστερά θα πρέπει να αποδεικνύει ότι έχει γείωση στην κοινωνία και ότι υποστηρίζει συγκεκριμένα κοινωνικά συμφέροντα.
Για παράδειγμα, μιλάμε γενικά για μια ανάπτυξη της πόλης. Αυτή η ανάπτυξη ποιες κοινωνικές ομάδες θα ωφελήσει; Προς όφελος τίνος θα γίνει; 
Τέτοια ζητήματα, που για μας έχουν βαθιά πολιτικό χαρακτήρα, θέλουμε να τα αντιμετωπίζουμε απ’ την πλευρά της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αν αυτό κάποιοι το λένε αριστερό, τότε ναι, είμαστε βαθιά αριστεροί.
Γιατί αν, με το ίδιο σκεπτικό, αυτό της «ταμπέλας», πούμε ότι η δεξιά σήμερα αντιπροσωπεύει τη διαχείριση προς όφελος των μικροσυμφερόντων και την αδιαφάνεια, τότε εγώ γιατί να είμαι δεξιός;
Θεωρώ, λοιπόν, ότι μπορούμε να απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία, όχι γιατί είμαστε αριστεροί (ή δεξιοί) αλλά γιατί έχουμε δίκιο.
Πιστεύουμε, παραδείγματος χάρη, ότι το ΞΕΝΙΑ δεν έπρεπε να έχει πάει σε ιδιώτη, όχι επειδή εμείς έχουμε ιδεολογικά κολλήματα για την δράση των ιδιωτών αλλά γιατί αυτό θα ήταν προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Η σημερινή άθλια κατάσταση του ΞΕΝΙΑ, νομίζω ότι επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου.

Άρα, μιλάμε για θέμα ηθικής και όχι πολιτικού στρατοπέδου;

Μιλάμε για πολιτική και αυτό δεν έχει να κάνει με στρατόπεδα. Όμως μια και το λες οφείλουμε να παραδεχθούμε πως υπάρχει και ένα σοβαρό ζήτημα, ηθικής τάξης στην πόλη. Στη Ναύπακτο πια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανένα. Γι αυτό ευθύνεται και η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση κι ο τρόπος που την χειρίστηκαν ορισμένες εκλογικές παρατάξεις αλλά και ο τρόπος διαχείρισης των δημόσιων έργων.
Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Σε αυτή την αλλαγή αν κάποιοι επιθυμούν να της κολλούν την ταμπέλα της αριστεράς, ας το κάνουν. Εμείς θεωρούμε ότι είναι προς όφελος της κοινωνίας.
Θα πρέπει, πιστεύω σε αυτές τις εκλογές να ξεμπερδέψουμε και με τη βοήθεια της ψήφου με τέτοια ζητήματα ηθικής τάξης.

Με πολύ πιθανό το σενάριο του διδύμου Κονίδα-Νταουσάνη να αποτελεί την πρόταση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, η ψήφος διαμαρτυρίας αναμένεται μεγάλη. Το κομμάτι αυτής της διαμαρτυρίας που σας αναλογεί, με ποιό τρόπο θα το μετατρέψετε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κίνηση Πολιτών;

Με τις προτάσεις μας και τη δράση μας! Αυτήν που ήδη έχουμε αναπτύξει αλλά και αυτή που ακολουθεί. Δεν είμαστε "χθεσινοί" στην πόλη.
Πραγματικά, η Κίνηση Πολιτών μπορεί να παίξει ρόλο δεξαμενής συγκέντρωσης ψήφων διαμαρτυρίας. Μπορεί μάλιστα η Κίνηση να δώσει και πολιτική λύση στο πρόβλημα της Ναυπάκτου προσφέροντας διέξοδο απ’ την κομματική πόλωση.
Όμως, δεν μας αρκεί μόνο η ψήφος διαμαρτυρίας. Πιστεύω ότι με τις προτάσεις μας μπορούμε να μετατρέψουμε την διαμαρτυρία σε εμπιστοσύνη.
Εξάλλου, ο ψηφοφόρος της Κίνησης έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους. Θα μπορεί εύκολα να υποστηρίζει την ψήφο του, λέγοντας ότι εγώ ψήφισα το καινούργιο και δημιουργώ ελπίδες.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν δοκιμαστεί. Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι η δοκιμασία ήταν επιτυχής και να τους ξαναψηφίσει. Νομίζω όμως ότι συνολικά η κοινωνία της Ναυπάκτου, τους κ.κ. Κονίδα και Νταουσάνη, δεν τους έχει πια εμπιστοσύνη…

Αν τελικά αυτοί οι δύο περάσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, η Κίνηση τι στάση θα κρατήσει;

Ανεξάρτητα απ’ το ποσοστό που θα πάρουμε την πρώτη Κυριακή, εμείς, βάσει και του καταστατικού μας, την Τετάρτη ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε γενική συνέλευση. Αν έχουμε περάσει στην δεύτερη Κυριακή, εκεί θα καλέσουμε όλους τους συνδυασμούς και θα τους ζητήσουμε να συζητήσουμε και να μας στηρίξουν για το προεκλογικό μας πρόγραμμα και την παρέμβασή μας. Στη δημόσια διαβούλευση, στην οποία στηριζόμαστε μέχρι τώρα, θα στηριχτούμε και τότε, είτε περάσουμε είτε δεν περάσουμε στην δεύτερη Κυριακή. Κανείς δεν θα δει σε μας συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι. Είμαστε δεσμευμένοι σε κάθε περίπτωση να ακολουθήσουμε τις επιταγές των ψηφοφόρων μας.

Αν, δηλαδή, υπάρξουν κάποιοι που σας πλησιάσουν για υπόγειες συμφωνίες θα τους αναφέρετε δημόσια;

Σας είπα. Είμαστε υποχρεωμένοι να απολογούμαστε στη Γενική Συνέλευση, άρα τα πάντα θα γίνονται δημόσια. Ξεκάθαρα πράγματα.  
Κι εδώ επανερχόμαστε στο ζήτημα ηθικής τάξης που σας ανέφερα προηγουμένως. Σήμερα στη Ναύπακτο δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε κανένα. Με την δημόσια διαβούλευση αυτό προσπαθούμε να κερδίσουμε. Την χαμένη εμπιστοσύνη του κόσμου στα πολιτικά πρόσωπα της πόλης.
Μια εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να κερδηθεί αν, για παράδειγμα, δεν προχωρήσουν όλες οι παρατάξεις σε δημόσιο απολογισμό για τα χρήματα που θα ξοδέψουν στην προεκλογική περίοδο.  
Εμείς δεσμευόμαστε να το κάνουμε. Θα το κάνουν άραγε οι υπόλοιποι  συνδυασμοί; 

Στη διακήρυξη σας μιλάτε για ενεργοποίηση των λαϊκών τάξεων, με συνελεύσεις και συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων. Διαθέτει, πιστεύετε, ο λαός σωστή κρίση και πως θα γίνεται η ιεράρχηση των αναγκών- αιτημάτων;   

Καταρχήν δεν θα βάλουμε προς συζήτηση όλα τα πράγματα, όπως, για παράδειγμα, το αν στη Ναύπακτο θα χτίζονται 8ώροφα ή 2όροφα κτίρια! Εννοείται ότι θέλουμε να κινούμαστε στα πλαίσια των θεσμών και της νομιμότητας αλλά θα προσπαθούμε ταυτόχρονα να ανιχνεύουμε και τις κοινωνικές ανάγκες. Έτσι λοιπόν, όταν λέμε πως θέλουμε να απευθυνθούμε στον κόσμο δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε χωρίς κριτήρια. Θα βάλουμε κάποιους κανόνες στη συζήτηση.
Η κατάρτιση, ας πούμε, του προϋπολογισμού θα πρέπει να είναι ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός, να συναρπάζει την κοινωνία βγάζοντας στην επιφάνεια τις καλύτερες δυνάμεις της. 
Ας δούμε όμως πως λειτουργεί σήμερα ο Δήμος. Υπάρχει ένας δήμαρχος και τέσσερις αντιδήμαρχοι οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν, να μαθαίνουν τι γίνεται, ποιο πρόβλημα υπάρχει σε κάθε γειτονιά, να το αναδεικνύουν, να το βάζουν στο τεχνικό πρόγραμμα, να το φτιάχνουν…
Δεν είναι καλύτερα, κάθε Οκτώβρη, ο Δήμος να διοργανώσει 10 γενικές συνελεύσεις στις γειτονιές;
Όχι για να ζητήσουν ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Αλλά γιατί αυτοί ξέρουν τη γειτονιά, ζουν εκεί, γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες καλύτερα από τον κάθε δήμαρχο που, από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ιεράρχησης. Για να πετύχουμε όμως το καλύτερο αποτέλεσμα, πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται μαζί με τον κόσμο και όχι ερήμην του. 
Η πολιτική με το μέγιστο κοινωνικό όφελος δεν παράγεται στα γραφεία…

Η παροχή καλύτερων υπηρεσιών είναι το κύριο ζητούμενο από τους πολίτες. Με δεδομένο ότι είστε κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ότι η κεντρική εξουσία παρουσιάζεται σφιχτή στις χρηματοδοτήσεις, ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο»;

Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα σε κεντρικό επίπεδο. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι αναγνώστες σας ότι απ’ τα θεσμοθετημένα χρήματα προς τους ΟΤΑ, μόνο το 48% πάει στα ταμεία των Δήμων με διαφανείς διαδικασίες. Το υπόλοιπο 52% είναι το «μπόνους» στο τσεπάκι του εκάστοτε υπουργού για να το δίνει  σε όποιον αυτός κρίνει κατάλληλο κάθε φορά. Σε όποιον δηλαδή θα είναι ο «γες μεν» για τις μικροεξυπηρετήσεις…
Άρα το ζήτημα είναι θεσμικό. Εμείς θέλουμε ξεκάθαρες χρηματοδοτήσεις ώστε οι δήμοι να μπορούν να προγραμματίζουν γνωρίζοντας μέχρι που μπορούν να φτάσουν.
Κι επειδή το πολιτικό πλαίσιο της χώρας δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καλό θα είναι ο κάθε Δήμος να παράγει και πολιτική.
Για παράδειγμα, οι τράπεζες πουλάνε στεγαστικά δάνεια σε κατοίκους της Ναυπάκτου, βγάζοντας τεράστιο κέρδος απ’ αυτή τους τη δραστηριότητα και έτσι υποχρεώνουν το Δήμο να δημιουργήσει υποδομές που θα υποστηρίξουν τα νέα σπίτια (δρόμοι, ύδρευση, αποχέτευση κλπ). Δεν είναι  λογικό να φορολογηθούν τα κέρδη των τραπεζών και να πάει ένα ποσό στον Δήμο ανάλογα με τον αριθμό των δανείων; Δεν ρωτάω αν αυτό είναι αριστερό ή δεξιό, ρωτάω αν είναι λογικό.
Ο Δήμος δεν πρέπει να κάνει μόνο διαχείριση. Πρέπει να παράγει πολιτική, να έχει όραμα, πρέπει να προάγει την κοινωνική πολιτική. Αυτές τις μέρες οι συνταξιούχοι κάνουν ουρές στις τράπεζες για να πάρουν λίγες δεκάδες ως επιστροφή του ΛΑΦΚΑ. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως πρέπει να φορολογηθούν κι άλλο; 
Και για να καταλήξω. Εμείς στην Κίνηση θεωρούμε πως αυτό που δεν χρειάζεται η πόλη μας είναι η ιδιωτική ασυδοσία. Η ιδιωτική δραστηριότητα πρέπει να συμβαδίζει ή να υποτάσσεται στο δημόσιο συμφέρον. Και αυτή η δραστηριότητα έχει ορισμένα όρια. Υπάρχει κανείς ιδιώτης που θέλει να φτιάξει πλατείες και πεζοδρόμια; Ή μήπως θα βάλουμε διόδια "αλα γέφυρα" στις πλατείες;

Έχετε, ως Κίνηση Πολιτών, εντοπίσει που «πονάει» περισσότερο αυτή τη στιγμή ο Δήμος Ναυπάκτου;

Θα σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι το κέντρο της πόλης. Κατά τη γνώμη μας χρειάζεται ένα ενιαίο ρυθμιστικό σχέδιο που θα δίνει κάποιες κατευθύνσεις για το κέντρο της πόλης αλλά θα περιλαμβάνει τα πάντα: Την Πλαζ, τις παραλίες, τους δρόμους προς πεζοδρόμηση, το ΞΕΝΙΑ, το αλσύλλιο στο Γρίμποβο, το χώρο των παζαριών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Υπάρχει χώρος στο κέντρο της πόλης που πρέπει να αναδειχθεί και να μετατρέψει την πόλη της Ναυπάκτου, χρησιμοποιώντας μια έκφραση από άρθρο σου στο προηγούμενο φύλλο του «εμπρός», από κόμβο σε προορισμό.
Όλα αυτά βέβαια πρέπει να γίνουν με την απαραίτητη δημόσια διαβούλευση. Είναι προτιμότερο να χάσουμε δύο χρόνια συζητώντας για το τι θέλουμε να κάνουμε σαν κοινωνία παρά να αυθαιρετούμε επειδή έτυχε να έχουμε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. 
Το δεύτερο εξίσου σημαντικό σημείο είναι οι υποδομές. Η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου θα είναι άσκοπη απ’ τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν υποδομές. Δεν μπορεί να βρισκόμαστε στο 2006 και τώρα να ξεκινάει η επέκταση της αποχέτευσης πέρα απ’ τον Σκα. Δεν μπορεί η Παλαιοπαναγιά να μην έχει σχέδιο πόλης. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε και πάλι μπάνιο στη Ψανή και το Γρίμποβο. Ξέρετε παλιότερα στη Ναύπακτο κάναμε όλοι μπάνιο "ίσα κάτω". Χρησιμοποιούσαμε το ίδιο όνομα για διαφορετικά μέρη, αφού όλοι κατεβαίναμε από τα σπίτια μας ευθεία προς την θάλασσα για να κάνουμε μπάνιο.
Χρειαζόμαστε σοβαρές υποδομές λοιπόν, όπως η ύδρευση, η αποχέτευση ή τα ευρυζωνικά δίκτυα για να πάμε στα πιο καινούρια.
Ναι, θα κριθούμε και απ’ το πως θα μαζεύουμε τα σκουπίδια αλλά ένας δήμαρχος πιστεύω ότι κρίνεται απ’ το όραμα που έχει για το Δήμο του και όχι απ’ το πόσες μάντρες έφτιαξε, ή πόσες πλάκες πεζοδρομίου αντικατέστησε.
Χαρακτηριστικά θα σας πω, πως άνθρωποι που επισκέπτονται μια φορά το χρόνο τη Ναύπακτο, συμφωνούν σε ένα πράγμα. Ότι η Ναύπακτος δεν αλλάζει. Μόνο τα μαγαζιά της ανανεώνονται….

Γιατί, λοιπόν, Καρακώστας για δήμαρχος;

Δεν θεωρώ ότι χωρίς εμένα η Ναύπακτος θα έπαιρνε την κατρακύλα. Ούτε ότι μόνο ο Καρακώστας με το "εγώ" του μπορεί να την συμμαζέψει. Και σε άλλη πόλη να είχα γεννηθεί, θα είχαν βρεθεί άλλοι στη Ναύπακτο που θα μπορούσαν μια χαρά να τα καταφέρουν. Σήμερα σας δίνω μια συνέντευξη εκπροσωπώντας, για τους μήνες μέχρι τις εκλογές, μια συλλογικότητα. Επιτέλους, ας τελειώσουμε με τα "ψώνια" που περιφέρουν το «εγώ» τους υποστηρίζοντας ότι θα σώσουν την πόλη. Για μας η Κίνηση Πολιτών και οι κάτοικοι της πόλης, αν θέλουν, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Τελικά, γιατί να ψηφίσω Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου; 

Γιατί δεν θα το μετανιώσεις την επόμενη ημέρα…ούτε και την επόμενη τετραετία.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου