Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Βανδαλισμοί στην τσέπη μας από τη Γέφυρα


Η εκδοχή της Γέφυρας
Σε συνέχεια της χθεσινής κινητοποίησης στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, η οποία οργανώθηκε μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Ναυπακτίας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επαναλαμβάνει την έκκλησή που είχε απευθύνει στις 7.2.2011, όταν ομάδες φανατικών ποδοσφαιρόφιλων είχαν προβεί σε βανδαλισμούς σε βάρος του χώρου:
"Ο βανδαλισμός («Σκόπιμη φθορά ή προσβολή της αισθητικής κτισμάτων, μνημείων κ.λπ. με αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους κ.λπ.» - Λεξικό Μπαμπινιώτη), δέον είναι να αποφεύγεται σε διεθνούς εμβέλειας σύγχρονες υποδομές και μνημεία της χώρας μας, για λόγους που είναι κατανοητοί σε κάθε Έλληνα που εμφορείται από το παραδοσιακό φιλότιμο".
Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θεωρεί πώς θεμελιώδεις ηθικοί κανόνες επιβάλλουν την καταδίκη της παρεκτροπής από τους οργανωτές της κινητοποίησης.

Η πραγματική εκδοχή 
Σε συνέχεια της αποικιοκρατικής σύμβασης που έχει συνάψει η Γέφυρα ΑΕ με το Ελληνικό Δημόσιο και έχει ως συνέπεια τη νέα αύξηση διοδίων (από 12,20 σε 12,90 ευρώ) που η εταιρία βάφτισε "έκπτωση", οι πολίτες επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους προς την πολιτεία για μείωση των κομίστρων.
Ο βανδαλισμός (επεξήγηση για τους χαζούς: Σκόπιμη φθορά του εισοδήματός μας και προσβολή της νοημοσύνης μας - Λεξικό δρόμου), δέον είναι να αποφεύγεται σε χώρες που βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης και οι κάτοικοί της αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανέχειας και της πείνας, αλλά είναι ακόμη υπερήφανοι.
Οι σκεπτόμενοι πολίτες θεωρούν πως θεμελιώδεις ηθικοί κανόνες επιβάλουν την καταδίκη της παρεκτροπής της εταιρίας (και των Τραπεζών) από σύσσωμη την κοινωνία.
Ανδρέας Σταυρόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Το περίφημο "φιλότιμο" του Έλληνα θεωρείται από κάποιους προτέρημα, που μπορούν να το επικαλούνται όταν και όποτε τους βολεύει.Επειδή, λοιπόν, υπάρχει ακόμα σε αρκετούς, οι κινητοποιήσεις ενάντια στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι πολίτες πρέπει να ενταθούν και να διευρυνθούν.
    Όσον αφορά το χαρακτηρισμό της γέφυρας ως μνημείου, μπορεί το έργο αυτό καθ΄αυτό να μην εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, είναι όμως πράγματι μνημείο αναλγησίας η συμπεριφορά των υπευθύνων της γέφυρας να βαφτίζουν μειώσεις τις αυξήσεις των τιμών διέλευσης αλλά και η τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας εν γένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή