Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δεν κατέληξε σε συγκεκριμένη απόφαση για τις παραλίες η επιτροπή διαβούλευσης


Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από το aixmi-news

 Δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το θέμα του κλεισίματος ή μη των παραλιών της Ναυπάκτου, ούτε στην επιτροπή διαβούλευσης που συγκλήθηκε τη Δευτέρα αργά το απόγευμα.
Για αρκετές ώρες κατέθεταν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι όλων των φορέων του δήμου, χωρίς όμως να υπάρξει μια κοινή απόφαση. Οι πλευρά των καταστηματαρχών της παραλίας υποστήριξε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους παραλιακούς δρόμους  δεν είναι προς όφελός τους, διότι δεν προσεγγίζεται ούτε από τους ντόπιους ούτε από τους επισκέπτες με ευκολία. Άλλοι φορείς υποστήριξαν ότι πρέπει για φέτος να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση και στη συνέχεια να εκπονηθεί μια συνολική μελέτη γενικά για το κυκλοφοριακό της πόλης, ενώ άλλοι θέλουν να αποδοθεί η παραλία στους πεζούς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Από τη συζήτηση όμως αναδείχτηκε το θέμα που έχει να κάνει με την καθαριότητα, τόσο της πόλης, όσο και των θαλασσών και την προβολή αυτού του πλεονεκτήματος, ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των τουριστών. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην έλλειψη χώρων στάθμευσης, αλλά και στην έλλειψη υποδομών προσέγγισης των παραλιών από τα άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες κατηγορίες ανθρώπων με προβλήματα.
Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γ. Μπουλές, ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής, αφού άκουσε όλες τις απόψεις, παρατήρησε ότι καταρχήν χρειάζεται μια αλλαγή νοοτροπίας πρώτα από τους κατοίκους της πόλης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι αυτοί που φεύγουν από τον τόπο τους επιλέγοντας άλλες παραλίες για το μπάνιο τους. «Αν εμείς οι ίδιοι φεύγουμε από την παραλία μας για αλλού, τότε γιατί ο επισκέπτης να έρθει εδώ;» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ανακοίνωσε κάποιες σκέψεις της δημοτικής αρχής για την δημιουργία χώρων παρκινγκ που θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο. Τέτοιοι χώροι είναι: ένα μέρος της βόρειας πλευρά του κήπου του Ξενία, το σημείο μεταξύ πλαζ και τείχους του λιμανιού, η ανατολική πλευρά της Βαριάς για την οποία πρόκειται άμεσα να γίνουν επαφές με την ΚΕΔ για παραχώρηση, ο χώρος των παζαριών στο Γρίμποβο και άλλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου