Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 6.00 μμ


Με σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας την Κυριακή.
1.Συζήτηση για το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους
2. Συζήτηση για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ
3. Συζήτηση για την ποιότητα των πόσιμων υδάτων του δήμου Ναυπακτίας
4. Επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων του δήμου.
5και 6. Συζήτηση για αιτήματα πολιτών για μείωσω μισθώματος δημοτικού ακινήτου
Εκτός ημερήσιας διάταξης θα συζητηθεί το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων στον οικιστικό ιστό της Ναυπάκτου (στα σύνορα του δήμου Ναυπάκτου πριν τον "Καποδίστρια"). Το δημοτικό συμβούλιο θα καταλήξει στις προτεραιότητές του για τον χώρο αυτό και θα υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση, από την Περιφέρεια, με το πρόγραμμα να "δεσμεύει" για την Ναύπακτο περί τα 2 εκ. ευρώ.
Είναι προφανές ότι τα θέματα που έρχονται για συζήτηση μετα από επανειλημμένα αιτήματα της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά και για κάποια από αυτά και των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι σοβαρά, σηκώνουν πολλή συζήτηση και θέλουν ουσιαστικές αποφάσεις. Παρ' όλα αυτά στον φάκελλο ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων δεν υπάρχει η παραμικρή εισήγηση για τα τέσσερα πρώτα θέματα. Ίσως ο κ. Μπουλές μετά τη γιορτή της Ναυμαχίας και την γιορτή του κάστανου και ενώ τα παζάρια παντός είδους είναι σε εξέλιξη θέλει την Κυριακή να προχωρήσουμε και σε μιά ακόμη τοπική γιορτή, αυτήν του "αυτοσχεδιασμού". Κάνει ότι μπορεί για να υποβαθμίσει το δημοτικό συμβούλιο, θέλοντας να έχει λυμένα τα χέρια. Ξεχνά όμως ότι δεν μπορεί να διοικήσει τον δήμο μόνος του, χωρίς να ακούει καμία άλλη γνώμη. Έτσι το πιθανότερο είναι να πέσει μέσα στον λάκκο που ο ίδιος έσκαψε. Το κακό είναι ότι μπορεί να παρασύρει στο πέσιμό του και τον δήμο.
Το να προσθέσουμε ότι η δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου δεν συνεδρίασε ούτε εξέφρασε γνώμη για τα θέματα που την αφορούν, ίσως να είναι περιττό αλλά αξίζει να καταγράφεται, έστω για ιστορικούς λόγους.
Από την άλλη μεριά ως ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε προτάσεις, να βοηθήσουμε να γίνει η όποια συζήτηση στο δυνατό καλύτερο επίπεδο και βέβαια να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην της. Και αυτό θα κάνουμε.
Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. Παραπανίσιες παράγκες και λεφτά που δεν έχουν εισπραχθεί από τις κανονικές, κάποιοι κονομάνε πάλι και μέσα στην κρίση. Η αντιπολίτευση τι κάνει;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το Ξενία υπάρχει ενεργή διαδικασία με επενδυτή από τη θητεία του Παπαθανάση. Μάθανε λοιπόν οι της ομάδας Μπουλέ, αφού βάλανε το θέμα, ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τον καλέσουν αφού κάνουν σχετική συζήτηση. Δεν το κάνανε, με κίνδυνο να ζητήσει αποζημιώσεις κλπ. ο επενδυτής αν βέβαια συζητηθεί το θέμα. Βέβαια η λύση βρέθηκε για να μην στραπατσαριστεί ο Δήμαρχος: την πατάτα θα την φορτωθεί ο πρόεδρος, ο Παντελής Πατούχας όπως έλεγε καλά πληροφορημένος δημοτικός σύμβουλος εκ πυλλήνης ορμώμενος σε ομήγυρη χτές το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή