Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Όταν τα φύκια παρουσιάζονται ως μεταξωτές κορδέλες, από την παράταξη του κ. Μπουλέ


Μονο αισθήματα οργής και βαθιάς λύπης μπορεί να γεννήσει στους δημότες της Ναυπακτίας η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπουλέ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 8/3/12.
Πραγματικό μνημείο πολιτικαντισμού, απευθύνεται στους "ιθαγενείς" και προσπαθεί να τους πείσει ότι τα φύκια είναι μεταξωτές κορδέλες.
Παραθέτει λίστα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ της διαχείρισής της στο δήμο Ναυπακτίας. Σε αυτή παρουσιάζει την αναγκαστική διαχείριση του χρέους του π. δήμου Ναυπάκτου, την αθροίζει με το ΝΑΙ στον εργολάβο για το πανωπροίκι των 2 εκ. ευρώ για την αποχέτευση (που ακόμη δεν έχουμε δει, ας ξεκίνησε το 2006) και με άλλα 10 μεγαλοπρεπή ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ. Κανένα από τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που απαριθμεί δεν είναι πραγματικότητα, μερικά από αυτά έχουν σχεδιαστεί από προηγούμενους δημάρχους και άλλα όπως το Κέντρο Ναυπηγικής Τέχνης, έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Μπουλές στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπέβαλε την πρόταση για τυπικούς και μόνο λόγους χωρίς ελπίδα να χρηματοδοτηθεί. Προφανώς θα μπει στην ίδια λίστα με το αλήστου μνήμης, μουσείο εικονικής πραγματικότητας για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου που παρουσιαζόταν στα αντίστοιχα δελτία τύπου του κ. Παπαθανάση.
Είναι λυπηρό για ανθρώπους που εμφανίστηκαν στον δήμο, θέλοντας να αλλάξουν τα πράγματα, να μοιάζουν όλο και πιο πολύ με αυτό που ήθελαν(;) να αλλάξουν.
Τελικά μάλλον είναι αληθές το ότι ο κ. Μαυρογιαλούρος καταγόταν από την Ναυπακτία. Δυστυχώς και τώρα την Ναυπακτία την διοικούν οι πολιτικοί του απόγονοι.

Ευτυχώς όμως τα "γραπτά μένουν". Θα έρθει η ώρα που ο κ. Μπουλές θα απολογηθεί για τις σαπουνόφουσκες που σπέρνει.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της παράταξης του κ. Μπουλέ.

Πολιτική και μικροπολιτική

Πολιτική είναι η ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων, η διαλεκτική παρέμβαση που συγκρούεται με κατεστημένα συμφέροντα, συνθέτει απόψεις, ενώνει κοινωνικές ομάδες και αλλάζει την καθημερινότητα προς όφελος του συνόλου. Βεβαίως, αν λείπει το όραμα που προσδιορίζει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί κανείς, η πολιτική κινδυνεύει να εξελιχθεί σε απλή διαχείριση, που αντί ν’ αλλάξει την καθημερινότητα, αφομοιώνεται απ’ αυτήν.

Συνέπεια λόγων και έργων

Το όραμά μας ως ΑΔΚΝ το περιγράψαμε εκτενώς κατά την προεκλογική περίοδο. Συνοπτικά: η ανάδειξη του Δήμου Ναυπακτίας ως τουριστικού προορισμού, που επενδύει στις φυσικές του ομορφιές, η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με τις τουριστικές μονάδες και τα έργα υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και καθιστούν την περιοχή μας πόλο έλξης των επισκεπτών. Ποια πολιτική λοιπόν ασκείται από τη Δημοτική Αρχή; Εναρμονίζεται και υπηρετεί αυτή η πολιτική το όραμά μας; Αλλάζει την καθημερινότητα των συνδημοτών μας;

Ας παραθέσουμε τα μέχρι σήμερα αποτελέσματά της:

· Απέτρεψε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την απένταξη του ζωτικού για τη Ναύπακτο έργου της αποχέτευσης που είχε διακοπεί για δυο χρόνια, κάτι που θα επιβάρυνε τους δημότες με 8.000.000 ευρώ επιπλέον

Έκλεισε την «αμαρτωλή» ΑΝ.ΝΑ παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και δρομολόγησε την εξόφληση των οφειλών της
Με συνετή διαχείριση μείωσε τον πρώτο χρόνο της θητείας της κατά 50% το χρέος του Δήμου, τη στιγμή που τα έσοδά του έχουν μειωθεί λόγω περικοπών κατά 50 %
Σε ασφυκτικά περιορισμένο χρονικό διάστημα κατέθεσε μελέτες, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα. Ήδη δρομολογούνται:

η ανάπλαση του ανατολικού τμήματος της πόλης από πλατεία Φαρμάκη μέχρι Κεφαλόβρυσο με αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που είναι από αμίαντο, διαχωρισμό των όμβριων από τον αγωγό των λημμάτων και υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ.
η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου από Αντίρριο μέχρι Δάφνη, με στόχο οι παραλίες μας να καταστούν πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες
η τοποθέτηση νέου «κυττάρου» στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας και η μετατροπή του σε ΧΥΤ υπολειμμάτων
η προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων του ΧΥΤΑ
Η οδική διασύνδεση του ορεινού όγκου του δήμου με την Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα ώστε να ωφεληθεί από την προσέλκυση επισκεπτών. Συγκεκριμένα η ασφαλτόστρωση του δρόμου Γραμμένης Οξιάς - Γαρδικίου και η αποκατάσταση του κατεστραμμένου άξονα Αράχωβας - Ψηλού Σταυρού αίρουν την από βορρά απομόνωση της ορεινής Ναυπακτίας.
η οδική διασύνδεση των πρώην ορεινών δήμων με στόχο τη διευκόλυνση των επισκεπτών κατά τη διακίνησή τους στον ορεινό όγκο.
η ίδρυση Κέντρου Ναυπηγικής Τέχνης στην Ναύπακτο, που θα εμπλουτίσει τη μουσειακή ταυτότητα της πόλης μας
ο καθαρισμός και η σήμανση μονοπατιών στην Βαράσοβα και στην ορεινή Ναυπακτία
η εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 900.000 ευρώ για βελτίωση των υποδομών του ΕΠΑΛ
η αξιοποίηση πόρων από το πράσινο ταμείο για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Το συνολικό ποσόν των μέχρι σήμερα ενταγμένων έργων ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσόν των προταθέντων για ένταξη έργων ανέρχεται στα 24.000.000 ευρώ περίπου.

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ποια είναι η ουσία της πολιτικής. Θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να επιδοθεί σε έργα βιτρίνας και μάλιστα εντελώς πρόχειρα και χωρίς στοιχειώδη επεξεργασία (π.χ. ποδηλατόδρομος). Προτιμά όμως να προχωρήσει σε έργα υποδομής (π.χ. η αλλαγή δικτύου του ύδρευσης, η ολοκλήρωση της αποχέτευσης, η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ) ώστε η πόλη να αποκτήσει τις αναγκαίες υποδομές. Βέβαια τα έργα αυτά δεν φαίνονται, δεν είναι ατομικά ρουσφέτια, δεν γίνονται για την κάλπη, αλλά υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Αυτή οφείλει να είναι η πολιτική. Όλα τα υπόλοιπα συνιστούν μικροπολιτική παλαιοκομματικής κοπής…

Ναύπακτος, 7/3/2012
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Αυτή την περίοδο διαβάζω το βιβλίο The Mafia Manager, Εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, οπότε θα μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω το παρακάτω που μου ήρθε αυθόρμητα διαβάζοντας την ανάρτησή σας: Όπως είπε και ο Μεγάλος Αλ (Καπόνε) «το σύστημα δίνει στον καθένα από εμάς μία μεγάλη ευκαιρία και το μόνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να την αρπάξουμε και με τα δύο μας χέρια και να την αρμέξουμε».
    Και αν το τσιτάτο του Καπόνε δεν είναι και…πολύ του γούστου της τοπικής νομενκλατούρας της εξουσίας, ιδού και η άποψη του Αβραάμ Λίνκολν που έχει βρει εφαρμογή στις ενέργειες της τοπικής εξουσίας: «οι διοικούντες συνεργάζονται αρμονικά και ενορχηστρωμένα με στόχο να εξαπατήσουν το κοινό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή